Tinédzsereknek indít kísérleti jellegű workshopot a Youtube. Az Egyesült Királyságban bemutatkozó, egynapos gyorstalpaló képzésben a felelősségteljes internethasználattal, a gyűlöletbeszéd és a kritikák kezelésével, továbbá az álhírek felismerésével kapcsolatos tanácsokat kapnak a résztvevők.

Az Internet Citizens program közönségét a 13-18 éves tinik alkotják, a hosszú távú célját pedig az jelenti, hogy a fiatalok oktatásával kevésbé mérgező hellyé válhasson az internet. Ennek érdekében egyrészt emberségesebb online viselkedésre kívánják oktatni a tiniket, másrészt pedig a mérgező légkört teremtő személyek elleni aktívabb fellépésre biztatják őket.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/© 2012 KC Slagle/Kc Slagle

Hangsúlyos szerepet kap még a programban a tiniket érő internetes támadások kezelésének taktikája, továbbá a hamis információk felismeréséhez szükséges képességek fejlesztése.

A Youtube lévén persze olyan tippeket is kapnak majd a fiatalok, hogy miként használhatják a videomegosztó platformokat a saját hangjuk hallatására, és hogyan építhetnek közösségeket a csatornáikon keresztül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!