Itt az ideje a Chrome és a Firefox leváltásának?

vivaldi,böngésző,
Vágólapra másolva!
Az internetezők döntő többsége Chrome vagy Firefox böngészőt használ, noha már több remekül használható alternatívájuk is létezik. A Microsoft Edge és az Opera mellett a Vivaldinak is érdemes adni egy esélyt.
Vágólapra másolva!

Megjelent a Windows mellett Linux és macOS rendszereken is használható Vivaldi böngésző 1.9-es stabil kiadása. Az ingyenes alkalmazást elsősorban olyanoknak szánják a fejlesztői, akik szeretnék hatékonyabban elvégezni az internetes tevékenységeiket.

Forrás: Vivaldi

Ennek érdekében a manapság megszokotthoz képest rengeteg testre szabási lehetőséget kínál a böngésző, plusz akad néhány egyedi funkciója. Többek közt csoportokba rendezhetőek a megnyitott böngészőfülek, az F2 gomb lenyomására bejövő felületen internetes keresést és beépített funkciókat érhetnek el a felhasználók, továbbá egymás mellé több megnyitott fület is kitűzhetnek a böngésző ablakába. Utóbbi azt jelenti, hogy a netezők például

egyszerre böngészhetik a Facebookot és nézhetnek videót a Youtube-on.

A megszokott kiegészítőikről sem kell lemondaniuk a Vivaldit szimpatikusnak tartóknak, hiszen a motorházteteje alatt a Google Chrome technológiáját dolgozik, így a Chrome Áruházból található bővítmények mind telepíthetőek a böngészőbe.

Vivaldi 1.9 Forrás: Origo

A Vivaldi 1.9-es verziója önmagában nem hozott eget rengető újdonságokat; kisebb használhatósági fejlesztések, és rengeteg hibajavítás jellemzik az új kiadást. Az érdeklődők a Vivaldi webhelyéről tölthetik le a böngésző telepítőkészletét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!