Vágólapra másolva!
A vancouveri TED konferencián debütált a Prezi kiterjesztett valóságra épülő koncepciója, a Prezi AR. Ebben a prezentációk az előadót körülvevő világból épülnek fel, így a valóság és a virtuális valóság találkozik az előadásokban. Szintén a héten indult el a Prezi új prezentációs rendszere, a Prezi Next is. Az új platformot 85 millió felhasználó tapasztalataira és visszajelzéseire építették, aminek köszönhetően könnyebb és gyorsabb egy-egy prezentáció elkészítése.
Vágólapra másolva!

A Prezi Next a héten indult el, a tervezéséhez különböző felhasználók visszajelzéseit vették figyelembe, így üzletemberek, diákok, tanárok és a közigazgatásban dolgozók véleménye is segített a fejlesztésben.

Az új termék a Prezi jól ismert vizuális történetmesélésére épül, de sokkal egyszerűbben, gyorsabban és intuitívabban lehet vele prezentációkat készíteni.

Ezt segíti a 100 előre telepített sablon is, amiket könnyen tovább lehet alakítani, hogy valóban személyes, de vizuálisan izgalmas előadások készüljenek.

Forrás: Carmine Gallo

A Prezi Next technológiája lehetővé teszi a párbeszéd alapú előadásokat. Ennek a lényege, hogy nem egy előre meghatározott útvonalon kell végigpörgetni egy-egy előadás diáit, hanem a felmerülő kérdéseknek megfelelően az előadó arra a részre ugorhat, amiről éppen szó van.

Azaz, az előadók mindig arról beszélhetnek, ami a hallgatóságukat érdekli.

A beépített analytics-nek köszönhetően a Prezi Next az egyetlen olyan prezentációs platform, amelyik az előadások után is segíti az előadókat. Az elküldött prezentációról real-time adatokon keresztül láthatja az előadó, hogy melyik része volt a legérdekesebb az előadásnak, melyik részen töltötték a legtöbb időt az olvasók, így tudhatjuk, hogy mi érdekelte őket igazán.

- mondta Árvai Péter, a cég társalapítója és vezérigazgatója.

Az idei TED konferencia egyik kiemelt előadója volt Robert Sapolsky, kutató, aki "VISELKEDÉS: az emberi biológia legjobb és legrosszabb oldala" címmel tartott előadást. Azonban a kutató nem a színpadon, hanem a Prezi San Francisco-i irodájából adott elő, a cég kísérleti fejlesztésével, a Prezi AR-ral. Robert a körülötte lévő térre építette fel a prezentáció vizuális részét, így a közönségnek nem kellett választania, hogy őt vagy az előadását követik-e.

A kiterjesztett valóság használatának köszönhetően az előadó és közönsége között sokkal mélyebb kapcsolat alakulhat ki, így a bonyolultabb témákat is könnyebb érthetővé tenni.

A Prezi Next HTML5 technológiára épült, aminek köszönhetően a korábbi tartalmak könnyen másolhatóak és átvihetőek egyik preziből a másikba.

A Prezi egy interaktiv, felhőalapú prezentációs szoftver, amelynek különlegessége, hogy a hagyományos, slide-okon alapuló előadásforma helyett, térben meséli el a történeteket. Ennek köszönhetően a prezentációk élvezetesebbek és emlékezetesebek. A Prezinek több mint 85 millió felhasználója van a világ 190 országából. Köztük olyan cégek, mint a Salesforce, a Fujitsu vagy az éppen az Avon. A cégnek 250 dolgozója és három irodája van: Budapesten, San Francisco-ban és Mexikóvárosban.