A vancouveri TED konferencián debütált a Prezi kiterjesztett valóságra épülő koncepciója, a Prezi AR. Ebben a prezentációk az előadót körülvevő világból épülnek fel, így a valóság és a virtuális valóság találkozik az előadásokban. Szintén a héten indult el a Prezi új prezentációs rendszere, a Prezi Next is. Az új platformot 85 millió felhasználó tapasztalataira és visszajelzéseire építették, aminek köszönhetően könnyebb és gyorsabb egy-egy prezentáció elkészítése.

A Prezi Next a héten indult el, a tervezéséhez különböző felhasználók visszajelzéseit vették figyelembe, így üzletemberek, diákok, tanárok és a közigazgatásban dolgozók véleménye is segített a fejlesztésben.

Az új termék a Prezi jól ismert vizuális történetmesélésére épül, de sokkal egyszerűbben, gyorsabban és intuitívabban lehet vele prezentációkat készíteni.

Ezt segíti a 100 előre telepített sablon is, amiket könnyen tovább lehet alakítani, hogy valóban személyes, de vizuálisan izgalmas előadások készüljenek.

Forrás: Carmine Gallo

A Prezi Next technológiája lehetővé teszi a párbeszéd alapú előadásokat. Ennek a lényege, hogy nem egy előre meghatározott útvonalon kell végigpörgetni egy-egy előadás diáit, hanem a felmerülő kérdéseknek megfelelően az előadó arra a részre ugorhat, amiről éppen szó van.

Azaz, az előadók mindig arról beszélhetnek, ami a hallgatóságukat érdekli.

A beépített analytics-nek köszönhetően a Prezi Next az egyetlen olyan prezentációs platform, amelyik az előadások után is segíti az előadókat. Az elküldött prezentációról real-time adatokon keresztül láthatja az előadó, hogy melyik része volt a legérdekesebb az előadásnak, melyik részen töltötték a legtöbb időt az olvasók, így tudhatjuk, hogy mi érdekelte őket igazán.

Büszkék vagyunk rá, hogy egyre többen párbeszéd alapú előadásokat tartanak. Ez az interaktív forma segíti őket, hogy jobb és sikeresebb történetmesélők legyenek. A Prezi Next technológiája lehetővé teszi számunkra, hogy olyan izgalmas jövőbeli megoldásokra is fejlesszünk, mint például a kiterjesztett valóság, amiből az idei TED-en mutatunk meg valamit

- mondta Árvai Péter, a cég társalapítója és vezérigazgatója.

Az idei TED konferencia egyik kiemelt előadója volt Robert Sapolsky, kutató, aki "VISELKEDÉS: az emberi biológia legjobb és legrosszabb oldala" címmel tartott előadást. Azonban a kutató nem a színpadon, hanem a Prezi San Francisco-i irodájából adott elő, a cég kísérleti fejlesztésével, a Prezi AR-ral. Robert a körülötte lévő térre építette fel a prezentáció vizuális részét, így a közönségnek nem kellett választania, hogy őt vagy az előadását követik-e.

A kiterjesztett valóság használatának köszönhetően az előadó és közönsége között sokkal mélyebb kapcsolat alakulhat ki, így a bonyolultabb témákat is könnyebb érthetővé tenni.

A Prezi Next HTML5 technológiára épült, aminek köszönhetően a korábbi tartalmak könnyen másolhatóak és átvihetőek egyik preziből a másikba.

A Prezi egy interaktiv, felhőalapú prezentációs szoftver, amelynek különlegessége, hogy a hagyományos, slide-okon alapuló előadásforma helyett, térben meséli el a történeteket. Ennek köszönhetően a prezentációk élvezetesebbek és emlékezetesebek. A Prezinek több mint 85 millió felhasználója van a világ 190 országából. Köztük olyan cégek, mint a Salesforce, a Fujitsu vagy az éppen az Avon. A cégnek 250 dolgozója és három irodája van: Budapesten, San Francisco-ban és Mexikóvárosban.