Ennél egyszerűbb mobil nem létezik

light phone, mobil, telefon
Csak telefonálni lehet a Light Phone-nal
Vágólapra másolva!
Tényleg csak telefonálni lehet a dizájnos kinézetű Light Phone-nal.
Vágólapra másolva!

A mobilokat általában a tudásukkal vagy az árukkal próbálják eladni a gyártók, a Light Phone (via The Verge) esetében ennek pont az ellenkezője igaz. A készülék még 2015-ben bukkant fel a Kickstarter közösségi finanszírozós portálon, május végén pedig végre piacra kerül, jelenleg 150 dollárért rendelhető elő. Európai rendelés esetén erre rájön még persze egy komolyabb szállítási költség, plusz az adó.

Csak telefonálni lehet a Light Phone-nal Forrás: Light Phone

A trendi kinézetű Light Phone-t specifikusan második mobilnak tervezték a készítői, nem pedig hétköznapi elsődleges készüléknek. Ennek köszönhetően csak telefonálni lehet vele:

nincs SMS, Bluetooth, Wi-Fi, vagy épp érintőkijelző.

Az ötlet az, hogy a pihenni próbálók egyszerűen átirányítják rá az elsődleges mobiljaikról a hívásokat, így el tudnak szakadni a digitális világtól, de azért a fontos hívásokról nem maradnak le. Ugyan a Light Phone nemzetközileg rendelhető, azonban a gyártó egyelőre csak az USA-ban élőknek ajánlja a megvásárlását, ugyanis ott képes biztosítani mellé havi 5 dollárért egy SIM-kártyát is. Ennek köszönhetően egyszerűbben ki- és bekapcsolható az átirányítás, plusz kimenő hívás esetén a tulajdonos normál telefonszáma jelenik meg a hívott félnél.

Forrás: Light Phone

A Light Phone fontosabb tulajdonságai: nagyjából hitelkártya méretű, 39 grammot nyom, nano SIM-et fogad, a négysávos GSM-hálózatokat támogatja, 45-90 perc beszélgetési időt és 2-4 nap készenléti időt biztosít.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!