Extrém áramspóroló módot kapott a megfizethető mobil

vernee, thor e, android, okostelefon, e-ink,
Vernee Thor E
Vágólapra másolva!
Gombnyomásra többek közt monokrómra vált a Vernee telefonjának kijelzője.
Vágólapra másolva!

Rengeteg kevéssé ismert kínai mobilgyártó van jelen a hazai piacon, érzésünk szerint a Vernee nevű cég termékeiről a szokásosnál is kevesen hallottak. Az elvárhatónak megfelelően a cég minél többet kíván adni minél kevesebbért, ám ezzel önmagában eddig nem igazán tudott kitűnni a tömegből. A most bejelentett Thor E androidos mobiljával sikerült egy különleges terméket letennie az asztalra.

Vernee Thor E Forrás: Vernee

A Vernee Thor E elkészítésekor az akkus üzemidő maximalizálása volt a cél, a hosszú működési idővel próbálja majd eladni a gyártó. Az egyedi jellemzője, hogy található az oldalán egy dedikált „E-ink" gomb, amelyet lenyomva bekapcsolható az extrém energiaspórolási üzemmódja.

Vernee Thor E Forrás: Vernee

A gomb lenyomása után

az áramspórolás jegyében monokrómmá változik a kijelző, csökken a megjelenítő fényereje, továbbá visszaesik a processzor és a grafikus chip maximum üzemi frekvenciája.

Persze a mobil szoftveresen is próbálja minimalizálni a terhelést az áramspóroló üzemmódban, például letiltja a push értesítéseket. A gyártó szerint az extrém módot 20 százalékos akkutöltöttség mellett aktiválva a Thor E akár egy egész napnyi használatot is kibírhat. A történethez persze hozzátartozik, hogy 5020 milliamperes akku (!) került a készülékbe, így az a kevéskének tűnő maradék töltés valójában olyan 1000 mAh-t jelent.

Vernee Thor E Forrás: Vernee

A Vernee Thor E egyéb tekintetben sem tűnik átlagon aluli megoldásnak az árkategóriájában: 5 hüvelykes és 1280×720 pixeles kijelző, nyolcmagos processzorú MediaTek MTK6753 lapkakészlet, 3 GB RAM, 16 GB bővíthető háttértár, 8 / 13 MP-es kamerák, LTE, dupla SIM, ujjlenyomat-olvasó, Android 7.0 rendszer.

Az elkövetkező hetekben piacra kerülő készülék ajánlott fogyasztói ára 130 dollár, azaz olyan 37 ezer forint. Erre még rájönnek persze az adók is, így a készülék iránt érdeklődő hazai fogyasztók vélhetően olyan bruttó 50-60 ezer forint közti árcédulára számíthatnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!