Saját pizzatartót tervezett az Apple

apple pizza pizzásdoboz tartó étel
Az Apple különleges pizztartójában hosszabb ideig maradhatnak ropogósak a pizzák
Vágólapra másolva!
A vállalat természetesen szabadalmaztatta is a találmányt.
Vágólapra másolva!

Tavaly áprilisban az Apple újfajta papírtáskákat kezdett el osztogatni a saját üzleteiben a fogyasztóknak. Nem is akármilyet, hanem saját tervezésűt, amely a megszokott papírtáskákhoz képest jóval strapabíróbb. A cég jelenleg szabadalmaztatni próbálja a különleges találmányt, feltehetően mivel mérnöki órák mentek a konstrukció kitalálásába.

Az Apple különleges pizztartójában hosszabb ideig maradhatnak ropogósak a pizzák Forrás: Dan Winters / Wired

A Wired (via The Verge) munkatársai most bejutottak az Apple hamarosan átadásra kerülő új főhadiszállására, és persze beszámoltak a futurisztikus építményben látott csodákról. A legkülönfélébb mérnöki bravúrok mellett az is kiderült a cikkből, hogy a vállalat saját pizzatartó műanyagdobozt tervezett az étkezdébe, ugyanis az étkeztetésért felelős személy elégedetlen volt a piacon kapható termékekkel. A saját megoldás tervezésének ötlete nem mostanában merült fel, a cég valójában hét éve adta be a szabadalmi kérvényt a pizzatartóra.

Az Apple szabadalmaztatott pizzatartója Forrás: Apple / USPTO

No de mi teszi különlegessé, szabadalmaztatásra méltóvá az Apple pizzatartóját? A megoldás kulcsa, hogy

a mérnökök levegőztető furatokkal látták el a doboz tetejét, így a feltétből áradó gőz java kijut a dobozból, és nem áztatja át a pizzát.

Ennek köszönhetően a pizza ropogósabb marad, amitől jobbak lesznek az alkalmazottak munkakörülményei, így boldogabban és produktívabban végezhetik a munkájukat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!