Ingyenes programozói tábort szervez gyerekeknek a Vodafone

2017.05.16. 18:00

Élményalapú foglalkozásokon szerettetnék meg a résztvevőkkel a programozást.

A Vodafone és a KódGarázs együttműködésében TelcoCamp elnevezéssel 2017. június 26. és 30. között nyári tábort szervez 12-14 év közötti, a telekommunikáció és informatika iránt érdeklődő gyermekek számára. A Vodafone budapesti székházában tartandó 5 napos rendezvény célja, hogy élményalapú foglalkozásokon keresztül ismertesse és szerettesse meg a gyermekekkel a programozást, inspirálja őket, hogy bátran merüljenek el a kódolás világában, valamint feltárja számukra a telekommunikációs iparágban rejlő karrierlehetőségeket.

Forrás: Origo

Az egész napos képzések során, amelyeket ezúttal nem tanárok, hanem szakemberek – köztük a Vodafone önkéntesei – tartják, a gyermekek az AppInventor segítségével fejleszthetnek saját applikációt, játékot androidos telefonjukon.

Célunk az, hogy a gyermekek játékos formában sajátítsák el a programozói szemléletet és a rendszerezett gondolkodást. A táborozók valódi problémákra dolgoznak ki valódi megoldásokat, összefüggéseket fedeznek fel, és a kalandok során nem csupán informatikai ismereteik bővülnek, de számos más készségük, képességük is jelentősen fejlődik

– mondta Tóth Zsuzsanna, a Vodafone Magyarország HR vezérigazgató-helyettese.

A TelcoCampbe bármely 12-14 év közötti gyermek jelentkezhet május 15. és 31. között. Amennyiben a létszám meghaladja a limitet, a szervezők a jelentkezések beérkezési sorrendjében választanak a jelentkezők közül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!