Hihetetlenül lojálisak az iPhone-t használók

apple iphone 7 rajt
Egy informatikus hallgató Justin pózol firssen vásárolt telefonjával és órájával Amszterdamban
Vágólapra másolva!
Idén sem jelent majd kihívást az Apple számára az új mobilok értékesítése.
Vágólapra másolva!

Az Apple termékeivel rendelkezők híresen lojálisak a prémium márkához, az elmúlt években elvégzett piackutatások során csak néhány százalékkal ingadozott a gyártó ügyfelhűségi mutatója. A Morgan Stanley legújabb kutatása szerint a vállalatnak idén sem lesz problémája az új iPhone mobilok értékesítésével.

Egy informatikus hallgató Justin pózol firssen vásárolt telefonjával és órájával Amszterdamban Forrás: AFP/Lex Van Lieshout

A befektetési bank arra volt kíváncsi, hogy a jelenleg Apple iPhone-t használó, a mobiljukat az elkövetkező 12 hónapban jó eséllyel vagy mindenképp lecserélni kívánó egyesült államokbeli felnőttek mekkora tábora kíván újból iPhone–t vásárolni.

Az eredmény vélhetően nem okozott csalódást az Apple főhadiszállásán,

a mobilcserén gondolkodó megkérdezettek 92 százaléka újból az iPhone mellett tervezi letenni a voksát.

Tavaly áprilisban a lojalitás ráta 86 százalékos volt. A rekordját 2015 szeptemberében állította be az Apple, akkoriban a készülékcserén gondolkodó iPhone-osok 93 százaléka kívánt újból almás mobilt vásárolni.

Összehasonlítási alapul a Samsung mobillal rendelkezők lojalitási indexe 77 százalék, az LG-seké 59%, a Motorolásoké 56%, míg a Nokiásoké 42%.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!