Hihetetlenül lojálisak az iPhone-t használók

2017.05.20. 10:00

Idén sem jelent majd kihívást az Apple számára az új mobilok értékesítése.

Az Apple termékeivel rendelkezők híresen lojálisak a prémium márkához, az elmúlt években elvégzett piackutatások során csak néhány százalékkal ingadozott a gyártó ügyfelhűségi mutatója. A Morgan Stanley legújabb kutatása szerint a vállalatnak idén sem lesz problémája az új iPhone mobilok értékesítésével.

Egy informatikus hallgató Justin pózol firssen vásárolt telefonjával és órájával AmszterdambanForrás: AFP/Lex Van Lieshout

A befektetési bank arra volt kíváncsi, hogy a jelenleg Apple iPhone-t használó, a mobiljukat az elkövetkező 12 hónapban jó eséllyel vagy mindenképp lecserélni kívánó egyesült államokbeli felnőttek mekkora tábora kíván újból iPhone–t vásárolni.

Az eredmény vélhetően nem okozott csalódást az Apple főhadiszállásán,

a mobilcserén gondolkodó megkérdezettek 92 százaléka újból az iPhone mellett tervezi letenni a voksát.

Tavaly áprilisban a lojalitás ráta 86 százalékos volt. A rekordját 2015 szeptemberében állította be az Apple, akkoriban a készülékcserén gondolkodó iPhone-osok 93 százaléka kívánt újból almás mobilt vásárolni.

Összehasonlítási alapul a Samsung mobillal rendelkezők lojalitási indexe 77 százalék, az LG-seké 59%, a Motorolásoké 56%, míg a Nokiásoké 42%.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!