A Play Áruházból is frissíthető lesz az Android O grafikus meghajtója

2017.05.21. 10:00

Itt az újabb bizonyíték, hogy az Android az okostelefonok Windowsa.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a kisebb-nagyobb látható fejlesztései ellenére az idei nyár végén elkészülő következő Android a motorháztető alatti újításainak köszönhetően lesz mérföldkő az operációs rendszer történetében.

Az Android O-tól kezdve a Play Áruházból is frissíthető lesz a mobilok grafikus meghajtójaForrás: Sputnik/Alexandr Kryazhev

A Google egyrészt úgy módosította az Android felépítését, hogy a mobilgyártók az eddiginél egyszerűbben és gyorsabban képesek legyenek elkészíteni a hibajavító szoftverfrissítéseket a termékeikhez, ezt már napokkal ezelőtt bejelentette a vállalat.

Arról viszont eddig nem esett szó, hogy

az Android O-tól kezdve a készülékek grafikus meghajtóprogramjai közvetlenül a Play Áruházból is frissíthetőek lesznek.

A hírt az Android grafikus alrendszeréért felelős csapat menedzsere közölte a Google I/O konferencián.

Ez két szempontból is remek fejlemény: egyrészt a Play Áruházas frissítgetéssel lehetőség nyílhat a grafikus driverekben megbújó sebezhetőségek javításainak gyors és széleskörű terjesztésére, másrészt pedig a készülékük gyártóinak közreműködése nélkül kaphatnának teljesítményt és stabilitást javító patcheket a készülékek.

Persze remek kérdés, hogy a gyakorlatban mennyire fogják majd használni ezt az önálló frissítési lehetőséget a mobilokban és táblagépekben használt lapkakészletek tervezői. Nem lepődnénk meg, ha a mobilgyártóknak nem tetszene a különutas frissítgetés, hiszen ha valami félresikerül a driver telepítése során, akkor nekik kellene foglalkozniuk az elégedetlenkedő felhasználókkal.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!