Úton az Intel bankkártya méretű PC-je

intel compute card bankkártya pc számítógép
TV + Intel Compute Stick = frissíthető hardverű okostévé
Vágólapra másolva!
Tévékben, okos háztartási eszközökben is feltűnhet a minigép.
Vágólapra másolva!

Két évvel ezelőtt az Intel alaposan meglepte a számítógépes újdonságok iránt érdeklődőket a Compute Stick termékével, ugyanis a nagyobb méretű pendrive-nak tűnő kütyübe egy komplett számítógépet sikerült bezsúfolniuk a mérnököknek. Többféle modell létezik, persze egyik sem túl izmos, Atom vagy Core M processzor található bennük.

TV + Intel Compute Stick = frissíthető hardverű okostévé Forrás: Liliputing

Idén januárban az Intel tovább feszítette a húrt, és bemutatta a bankkártyánál csak egy picit nagyobb méretű Compute Card mini számítógépét. Az ötlet az, hogy a modult könnyen integrálni lehet az okos eszközökbe, így a termékeik megtervezésekor az elektronikai gyártópartnereknek nem kellene bajlódniuk a számításokat végző hardverelemekkel. Egyszerűen csak betehetnek egy Compute Sticket az okostévéjükbe vagy okoshűtőjükbe, probléma megoldva.

Az elképzelés további előnye, hogy a kártyát használó termékek az idő múlásával frissíthetőek maradhatnak, azaz mondjuk az eredeti Compute Stick újabb modellre cserélésével a vásárlók új életet lehelhetnének a kiöregedett tévéjükbe.

Az Intel most a Computexen közölte, hogy bőven akadtak a termék iránt érdeklődő gyártópartnerek, a Compute Card többek közt a Dell, az LG, továbbá a Lenovo egyes termékeiben is fel fog tűnni. A számítógépgyártó partnerek első körben valószínűleg sima dokkolókat készítenek majd hozzá, a „kártyapécét" ezekbe beillesztve asztali számítógépet kapnak majd a vásárlók.

Compute Sticket használó konkrét termékeket egyelőre még nem jelentettek be a partnerek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!