Lenne mit reszelni az észak-koreai iPaden

ryonghung ipad tablagép tablet észak-korea
Az esztétika láthatóan keveset nyomott a latban a Ryonghung iPad tervezésekor
Vágólapra másolva!
De legalább akad rajta betegségdiagnosztizáló alkalmazás.
Vágólapra másolva!

Ha technológiai fejlesztésről van szó, akkor az észak-koreai cégek elsősorban a fegyverfejlesztésre koncentrálnak, kütyütervező vállalatokból kevés van az országban. Az NK-News hírportál (via Mashable) beszámolója alapján a Ryonghung nemrégiben piacra dobott egy iPad nevű táblagépet, ám a billentyűzetes dokkolóval ellátott termék korántsem játszik egy ligában az Apple tabletével.

Az esztétika láthatóan keveset nyomott a latban a Ryonghung iPad tervezésekor Forrás: NK-News

A belföldi értékesítésre szánt Ryonghung iPad árcédulája nem ismert, azonban az újsághirdetése szerint nagyon népszerű a vásárlók körében, vélhetően nem kerül egy vagyonba. A specifikációi csak részlegesen ismertek: négymagos processzor, 1 GB memória, 8 GB beépített háttértár, 40+ előtelepített alkalmazás. A kijelzője olyan 7 hüvelykesnek tűnik, jó eséllyel Androidot futtat.

Az észak-koreai intranet (az ország belső, zárt internete) böngészésére, és hasonló egyszerűbb feladatok elvégzésére szánt táblagép talán legnagyobb érdekessége, hogy az egyik előtelepített appjával a tünetek alapján 1200-nál is több betegség diagnosztizálható.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!