A monitor hátuljára szerelhető az MSI Cubi 3 mini PC

2017.06.04. 12:00

Teljesen hangtalanul működik az új generációs modell.

Érzésünk szerint ez sokak számára újdonság lesz, de már évek óta kaphatóak monitorok hátuljára felszerelhető mini számítógépek. A rögzítésük szinte bármelyik kijelző esetén megoldható, a monitorok falra függesztéséhez kitalált VESA furatok segítségével történik.

Teljesen hangtalan a monitor hátuljára rögzíthető MSI Cubi 3Forrás: Tek.no

A norvég Tek.no portál (via Liliputing) beszámolója alapján az MSI csendben bejelentette a Cubi termékcsaládjának legfrissebb tagját a Computexen. A Cubi 3  augusztusban kerül piacra, a várható árazása egyelőre ismeretlen, és a konkrét hardveres konfigurációkról sem beszéltek a gyártó illetékesei. A legfontosabb érdekessége, hogy teljesen passzív hűtésű, így hacsak nem sikerül beszerelni egy merevlemezt, akkor tökéletesen hangtalanul működik.

MSI Cubi 3Forrás: Tek.no

A számítógépbe alacsony fogyasztású Intel Kaby Lake-U processzorok kerülnek majd, a memória maximum 32 gigabájtnyi DDR4 lehet. Háttértárként M.2 2280 formatervű SSD-t, továbbá 2,5 hüvelykes merevlemezt használhatnak a vásárlók, akár egyszerre is.

Az MSI Cubi 3 modellek nem lesznek sebességbajnokok, de internetezős, irodai feladatos jellegű felhasználásra teljesen megfelelhetnek. Akár 4K felbontású monitorok meghajtására is alkalmasak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!