Warezolással vádolják a játékvédelem fejlesztőjét

Rise of the Tomb Raider
Vágólapra másolva!
A Denuvo kulcsfontosságú modult építhetett be illegálisan a szoftverébe.
Vágólapra másolva!

A számítógépes játékosok szinte biztosan hallottak már a Denuvóról, az elmúlt három évben rengeteg nagy költségvetésű játékot védett hosszabb-rövidebb ideig a szoftver. A Denuvo önmagában nem egy másolásvédelem, a játékok másolásvédelmének feltörését próbálja megakadályozni.

A Rise of the Tomb Raider számítógépes változatát bő fél éven át védte sikeresen a Denuvo Forrás: Square Enix

Az orosz VMProtect Software most megdöbbentő váddal állt elő: a vállalat szerint a Denuvo hamisításvédelem egyik kulcsfontosságú komponensét jó ideig warezolta az osztrák Denuvo Software Solutions GmbH.

A forrás szerint a Denuvo nagyjából három évvel ezelőtt formálisan is érdeklődött VMProtect terméke iránt, amely a memóriába betöltött programkód elemzésének és módosításának megnehezítése céljából virtuális gépbe burkolja a védett alkalmazást.

Az orosz cég kifejtette a Denuvo illetékesei számára, hogy a körülményeket figyelembe véve a szokásos 500 dolláros licencdíjért nem kapják meg a VMProtect használatának jogát, elvégre egy azzal rivális védelmi szoftverben kívánják felhasználni.

A beszámoló alapján ezután a Denuvo vásárolt egy sima 500 dolláros licencet, és beépítette a VMProtectet a saját hamisításgátló szoftverébe. Ez nem maradt sokáig titokban, így a VMProtect vezetése megkereste a Denuvo illetékeseit, hogy nem ártana aláírni a korábban pedzegetett, egyedi licencelési megállapodást, azonban nem érkezett válasz az osztrákoktól.

A Denuvo mostanra állítólag befejezte a VMProtect warezolását, azonban a VMProtect hamarosan bírósághoz fordulhat a termékének jogosulatlan felhasználása miatt.

Hírünk írásáig a Denuvo nem kommentálta a vádakat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!