2 TB tárhelyet ad havi 10 euróért az iCloud

Apple icloud felhőtárhely
Windows rendszerű kliens is elérhető az Apple iCloudhoz
Vágólapra másolva!
Lepipálta ár-érték arányban a nagy riválisokat az Apple.
Vágólapra másolva!

Szuper hasznosak az online tárhelyszolgáltatások, a segítségükkel könnyen biztonsági másolatokat készíthetünk a fontos állományainkról, például a családi fotókról. Extra előny, hogy a fájlok webes felületről is elérhetőek lesznek, így bármely netre kapcsolt számítógépről, okostelefonról, tabletről kezelhetjük azokat.

Windows rendszerű kliens is elérhető az Apple iCloudhoz Forrás: Apple

Ugyan az Apple iCloud már évek óta elérhető, azonban a gyártó hardvereit vásárlókon kívül kevesen fontolták meg a használatát, hiszen az ismertebb Dropboxhoz, Google Drive-hoz, vagy éppen OneDrive-hoz képest nem nyújtott semmilyen extrát.

A komoly mennyiségű felhőtárhelyre vágyóknak most érdemes lehet újraértékelniük az álláspontjukat, ugyanis az Apple átrendezte a fizetős csomagkínálatát. Az iCloud ingyenes változata 5 GB tárhelyet biztosít, az 50 GB-os bővítés havidíja maradt havi 0,99 euró, a 200 gigabájtra bővítés havi 2,99 euró.

A változást az jelenti, hogy eltűnt az 1 TB-os bővítési lehetőség, viszont

a korábbi 9,99 eurós (bő 3000 forintos) havidíjáért cserébe mostantól 2 TB tárhelyet ad az Apple.

A 2 TB-os bővítési lehetőség eddig havi 19,99 euróba került.

Összehasonlítási alapul a Google Drive 1 terabájtos bővítése havi 3590 forintba, a Dropboxé pedig 8,25 euróba kerül. A OneDrive esetében csak Office 365-előfizetéssel együtt érhető el az 1 TB-os tárhely, évi 20 999 forintért.

Az Apple iCloud nem csak iOS és macOS rendszerű számítógépeken használható, a webes kezelőfelület mellett Windows rendszerű szinkronizációs program is van hozzá. Az Apple-fiók természetesen támogatja a kétfaktoros hitelesítést, így az adatbiztonság miatt sem kell aggódni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!