Felgyorsult az androidos Chrome

China Chinese Internet netizen cyber --FILE--Chinese passengers use messaging app WeChat of Tencent on their smartphones on a metro train in Nanjing city, east China's Jiangsu province, 22 April 2016.

China, with 700 million mobile Internet users, has
Zene, képek, videó - bármi jöhet
Vágólapra másolva!
Főként a gyengébb mobilokon lehet látványos az előrelépés.
Vágólapra másolva!

A hét elején elérhetővé vált a Google Chrome 59 számítógépes változata, és a szokásos menetrendnek megfelelően hamarosan Android rendszerre is megérkezik a böngésző. A számítógépes verzióval ellentétben a mobilos kiadás nem tartalmaz kezelőfelületi változtatásokat, de a motorháztető alatt a fejlesztései feltűnőnek bizonyulhatnak.

Forrás: AFP/maginechina/Yang Suping

Az androidos Chrome 59 legnagyobb újdonsága a jelentősen optimalizált JavaScript-értelmezőmotor: egyrészt az 58-as verzióban használthoz képest 10-20 százalékkal gyorsabb, másrészt pedig kevesebb memóriát használ a működése során. A fejlesztések gyakorlati jelentősége mobilonként változó, ám általánosságban véve minél gyengébb a készülék hardvere, annál látványosabb teljesítménybeli előrelépésre lehet számítani.

Végül megemlítendő, hogy a számítógépes verzióhoz hasonlóan az androidos Google Chrome 59 is támogatja az animált GIF utódját, az animált PNG képformátumot.

A felhasználók többségénél várhatóan a jövő hét folyamán jelenik meg a böngésző frissítése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!