A Symantec új módon védhetné a torrentezőket

könykalóz
A
Vágólapra másolva!
Hírnév alapú módszerrel csökkenthetné a vírusfertőzés veszélyét.
Vágólapra másolva!

A nyilvános torrentoldalak meglehetősen veszélyesnek tekinthetőek, hiszen semmiféle érdemi szankcióval sem képesek elejét venni a kártevős torrentek terjesztésének, a privát trackerektől eltérően nem képesek kitiltani a rosszindulatú felhasználókat.

Forrás: AFP/Jean-Philippe Ksiazek

A Symantec egy frissen bejegyzett szabadalma erre a problémára nyújthatna részleges megoldást. A szabadalom szerint a vállalat hírnév alapú módszerrel próbálná csökkenteni annak esélyét, hogy a vírusvédelmi megoldásait használók kártevőket töltsenek le. Ideális esetben a rendszere még a letöltés megkezdése előtt figyelmeztethetné a felhasználókat a nagy fokúnak ítélt veszélyre.

A vállalat egy óriási adatbázist hozna létre, majd különböző szempontok alapján megsaccolná, hogy egy-egy torrent mennyire lehet veszélyes. Például ha egy feltöltőt kártevő terjesztésén kap a rendszer, akkor az

negatívan befolyásolná az összes meglévő és jövőbeli torrentjének megítélését.

Egyelőre nem világos, hogy a Symantec ténylegesen kifejleszti-e a szabadalmazott rendszert. Az is jó kérdés, hogy milyen hatékonysággal működne a szisztéma, a rendszer által felismerhető legtöbb információ könnyen meghamisíthatónak vagy lecserélhetőnek tűnik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!