[Frissítve] Hupsz: kieshet a Blackberry KEYone kijelzője

2017.06.10. 10:00

A telefon megreptetése is elég lehet a megjelenítő kipattanásához.

Ugyan az okostelefonok néhány milliméter vékonnyá válása nem tett jót a strapabírási képességüknek, azonban normál használat esetén nem lehet elhajlítani azokat. A házuk eldeformálásához komoly erőhatásnak kell érnie a mobilokat, ráadásul a kismértékű „elgörbítésüktől" függetlenül működőképesek maradhatnak.

A JerryRigEverything Youtube-csatorna jóvoltából kiderült, hogy a fizikai billentyűzetes Blackberry KEYone hardverét tervező mérnökök talán jobban is átgondolhatták volna a készülékház felépítését, ugyanis kézzel is relatíve könnyen elgörbíthető a telefon.

Ami ennél is nagyobb probléma, hogy a kijelzőt sem ragasztós, sem csavaros, sem pedig bármi egyéb módon nem rögzítették tisztességesen a helyére, így

jóval a totálkárt okozó görbítés előtt egyszerűen ki fog esni a helyéről.

A videón látható kézi hajlítgatás persze nem túl életszerű, azonban egy korai vásárló arról panaszkodott a Crackberry fórumon, hogy nála a készülék kisebb megreptetése is képes volt kiváltani a kijelző kipattanását, állítása szerint az autójának középső konzoljára sikerült ledobnia a telefont. A Crackberry egy másik felhasználója azt sem tudja, hogy miként pattant ki a telefonjának kijelzője.

Hírünk írásáig a Blackberry nem kommentálta a problémát.

Frissítés: a Blackberry vizsgálja a probléma megoldásának lehetőségeit.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!