Gyorsabbá vált a Firefox

2017.06.14. 12:00

Mostantól több folyamatban történik a weblapok feldolgozása.

Az előzetes terveknek megfelelően kedd este elérhetővé vált a Mozilla Firefox legújabb főverziója. Az 54-es változatra frissítők első blikkre nem fognak semmilyen különösen érdekes újítást felfedezni, azonban ha számos fület megnyitva böngésznek, akkor jelentősen jobb teljesítményt tapasztalhatnak.

Forrás: AFP/Josep Lago

Ennek oka, hogy a Firefox 54-ben a weblapok megjelenítésével foglalkozó komponens az eddigi egy helyett immáron négy, egymással párhuzamosan futó folyamatban dolgozhat. A Chrome például minden egyes fület külön folyamatban futtat, azonban a Mozilla szerint ez a megoldás túlságosan erőforrásigényes, az egekbe repíti a memóriahasználatot.

A Firefox 54 további említésre méltó újításai vagy a motorháztető alatt bújnak meg, vagy csak a webfejlesztők számára érdekesek, utóbbiak itt olvashatnak az őket érintő újdonságokról. A böngésző természetesen számos sérülékenységtől is megszabadult.

A Firefoxot futtatók a Főmenü → „?" ikon → A Firefox névjegye menüben ellenőrizhetik, hogy települt-e már a rendszerükre a friss kiadás. A böngésző telepítőkészlete innen tölthető le.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!