A Vodafone kitolná az adategyeztetés határidejét

Teenage girl problems. Smart Phone Text Message Wireless Technology Adolescence Teenagers Only MP3 Player Pre-Adolescent Child Text Messaging Leisure Activity Early Teens One Teenage Girl Only Teenage Girls Females Comfortable Copy Space Domestic Life You
Teenage girl lying on bed in her room and checking smart phone. She is disappointed with content on her mobile phone. Resting after studying. Evening or night with beautiful yellow lights lightning the scenes.
Vágólapra másolva!
A Vodafone Magyarország az elmúlt hónapokban már több százezer prepaid adategyeztetést bonyolított le, de ez a tempó, úgy tűnik nem lesz elég a folyamat időben történő lezárásához.
Vágólapra másolva!

A gyorsabb ügyintézés érdekében a szolgáltató a nagyobb Vodafone üzletekben dedikált kiszolgálással, információs és kommunikációs eszközökkel, az ügyfélszolgálaton pedig külön menüponttal segíti ügyfeleit és mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legkisebb bonyodalmat okozva valósuljon meg az adategyeztetés folyamata.

Elnémul a feltöltőkártyás mobil, ha hó végéig nem történik meg az adategyeztetés. Forrás: Getty Images/svetikd/Svetikd

A vállalat az adategyeztetési folyamat felgyorsítása, illetve az ügyfelek kényelmének növelése érdekében tette lehetővé, hogy a 2017. január 1. előtt szerződött prepaid SIM kártyás ügyfelei a június elején indult online felületen minden eddiginél kényelmesebben egyeztethessék adataikat. Az adategyeztetés személyazonosító okmányokkal végezhető el, a https://adategyeztetes.vodafone.hu/ címen elérhető online felület mellett a 1270-es, díjmentesen hívható Vodafone ügyfélszolgálati telefonszámon, valamint személyesen, a Vodafone üzletekben.

Adataikat június 30-ig online sikeresen egyeztető ügyfeleinek július 8-tól a Vodafone 2 nap díjmentes beszélgetést ad. A beszélgetési keret belföldről és az EU-ból, normáldíjas magyar számokra indított hívások esetén érvényes.

A Belügyminisztérium által üzemeltetett, adatellenőrzésre szolgáló rendszer elmúlt hónapokban tapasztalt gyakori hibái és leállásai miatt azonban a Vodafone Magyarország kétségesnek tartja, hogy az összes adategyeztetést sikerül elvégezni június 30-ig. A Vodafone az ügyfelek érdekeit szem előtt tartó és a szolgáltatók számára is biztonságos határidőnek 2017. év végét tartja. A vállalat erre vonatkozóan több alkalommal – a múlt év végén az adategyeztetést előíró törvénymódosítás tervezetével kapcsolatban, illetve idén, az adategyeztetés alatt – is

javaslatot tett a határidő kitolására, azonban ezeket eddig nem vették figyelembe az illetékesek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!