Durván átverhette az ügyfeleit egy amerikai netszolgáltató

Surf the internet with lap top Wireless Technology Real People Photography Leisure Activity Men Comfortable Copy Space Surfing the Net Domestic Life Young Adult Typing Sitting Looking Drinking Holding Relaxation Enjoyment Colors Technology Lifestyles Huma
Young man sitting on the floor drinking coffee and surf the internet with lap top.
Vágólapra másolva!
A cég munkatársai rutinszerűen kéretlen szolgáltatásokat aktiválhattak az előfizetőknél.
Vágólapra másolva!

A Bloomberg beszámolója alapján jókora botrány van kibontakozóban az Egyesült Államok távközlési piacán. A vezetékes telefon mellett internet- és tévészolgáltatást kínáló CenturyLink szolgáltatót azzal vádolja egy volt alkalmazottja, hogy az évek során dollármilliókkal károsította meg az ügyfeleit.

Forrás: Getty Images/Mixetto

A felperes Heidi Heiser 2015 augusztusától tavaly októberig dolgozott a vállalat értékesítési és ügyfélszolgálati részlegén. Állítása szerint a CenturyLink végletekig teljesítményközpontú juttatási rendszere mérgező kultúrát teremtett, a bónuszok megszerzése érdekében egyes alkalmazottak kéretlen szolgáltatásokat kezdtek önhatalmúan aktiválni az ügyfeleknél.

Ez feltűnt neki, rengeteg a számláját alaposabban megnéző ügyfél panaszkodott túlszámlázásra. A panaszok kivizsgáláskor a vállalat számítógépes rendszere mindig azt jelezte, hogy az ügyfél beleegyezett a kéretlen szolgáltatások aktiválásába.

Idővel gyanússá vált számára, hogy

hibák helyett manipulációról lehet szó, azonban a feletteseinél süket fülekre találtak az aggodalmai.

Végül megpróbálta közvetlenül értesíteni az az ügyvezető igazgatót, mire néhány nappal később megszüntették a munkaviszonyát. Heiser a jogellenesnek ítélt menesztése miatt perli a céget.

Hivatalos állásfoglalásában a CenturyLink tagadja, hogy Heiser valaha is formális panaszt tett volna az ügyfelek átverésének gyanúja miatt, a vállalat vezetése állítólag a per elindításáig nem hallott a potenciális csalásokról. A cég szerint a vádakban leírt viselkedés „inkonzisztens a szabályzatával", így belső vizsgálat indult a tények tisztázása érdekében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!