Lopástól védené a felhasználók profilképeit a Facebook

facebook india profilkép
A Facebook keretezéssel, jellegzetes mintákkal teszi lehetővé az indiai felhasználói számára a profilképeik megjelölését
Vágólapra másolva!
Első körben Indiában vált elérhetővé a fotók vízjelezése.
Vágólapra másolva!

Nincsenek biztonságban a közösségi hálózaton megosztott profilfotók, bárki letöltheti és felhasználhatja azokat a saját céljaira. Ez elsősorban a csinos hölgyek számára jelenthet problémát, például az erotikus társkeresők üzemeltetői rutinszerűen lopják a profilképeiket, hogy azokkal illusztrálják az átverős hirdetéseiket.

A Facebook keretezéssel, jellegzetes mintákkal teszi lehetővé az indiai felhasználói számára a profilképeik megjelölését Forrás: Facebook

A Facebook tudomására jutott, hogy efféle problémáktól tartva az indiai nők jókora tábora nem mer arcképes profilképet feltölteni a szolgáltatásba. A probléma részleges orvoslása érdekében Mark Zuckerberg cége védelmi funkciót készített a profilképekhez.

A védelem bekapcsolása után egy kék keret jelenik meg a profilképek körül, plusz a felhasználók jellegzetes mintákkal is vízjelezhetik a profilképeiket. Ezen felül a Facebook androidos appjában nem lehet magas felbontású képernyőképet készíteni a védett fotókról, és kizárólag a felhasználók ismerősei rendelhetnek nyilvánosan megjelenő címkéket a képekhez.

A Facebook egyelőre csak Indiában aktiválta az opcionális képjelölési funkciót, azonban ha igény van rá, akkor nem zárkózik el a globális elérhetővé tételétől sem.

A most bevezetett újdonságok végső soron persze nem képesek megakadályozni a profilképek ellopását, így nem világos, hogy mennyire győzik majd meg az arcképük feltöltésétől ódzkodó felhasználókat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!