Bárki szabadon letöltheti az NJSZT naprakész és átfogó e-bookját.

Az internetes támadások mindannyiunk adatbiztonságát veszélyeztetik. Sajnos vagy szerencsére, de a netes szolgáltatások esetében az IT-biztonság kérdése csak minimális mértékben van a kezünkben, maximum erős jelszó beállításával, vagy kétlépcsős hitelesítés aktiválásával növelhetjük a bennük tárolt információink biztonságát.

dreamstime

Sajnos a bűnözők nem csak webszolgáltatásokból lophatják ki az adatainkat, rosszindulatú alkalmazások bevetésével, vagy esetleg némi szélhámoskodással a számítógépünkről vagy mobileszközünkről is meglovasíthatják azokat. Manapság akkor járunk a legjobban, ha egy picit mindannyian biztonsági szakemberek vagyunk.

Szerencsére most egy kicsivel könnyebbé vált belevágni az ehhez szükséges tudás elsajátításába. A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) elérhetővé tette az innen ingyenesen letölthető „IT biztonság közérthetően" e-bookot, amellyel meglehetősen átforgó képet alkothatunk az informatikai biztonsághoz kapcsolódó fogalmakról és koncepciókról.

A könyvet az NJSZT korábbi tananyaga alapján, annak teljes körű aktualizálásával, a legújabb szempontok és trendek figyelembevételével készítették el olyan, felhasználói, hangsúlyozottan nem informatikai tudásra építő nézőpontból megvilágítva a témát, amely szemléletformáló módon segíthet az eszközök által kiszolgált rendszerek és adatok biztonságának megőrzésében.

– olvasható az NJSZT sajtóközleményében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!