Holnaptól nem élnek majd az adategyeztetésről lecsúszott mobilszámok.

Mint reggel már hírül adtuk, a mai napon lejár 2017. január 1. előtt vásárolt feltöltőkártyás mobilelőfizetések esetében kötelező adategyeztetés határideje. Ennek következtében holnaptól kezdve az összes olyan feltöltős SIM használhatatlanná válik, amelyet a fenti időpont előtt vásároltak az ügyfelek, de nem egyeztették az adataikat. Az adategyeztetés online is elvégezhető.

Forrás: AFP/Stan Honda

Természetesen a mobilszolgáltatók szeretnék megőrizni a határidőről lecsúszott ügyfeleiket, így mindhárom szolgáltató lehetőséget fog biztosítani számukra az új szerződés kötésére, a régi telefonszámuk visszaszerzésére.

A Telenor most bejelentette, hogy 2017. július 6-tól kezdődően teljesen online is módot nyújt a szerződések újrakötésére. A szolgáltató az összes adategyeztetésről lecsúszott SIM-re kiküld majd SMS-ben egy kódot, amelyet a cég webhelyén megadva az ügyfelek gyorsan elintézhetik az újrakötést.

A szerződések újrakötésére 2018. február 28-ig van lehetőség. Nagyon fontos, hogy akik 2017. augusztus 31-ig újrakötik a szerződésüket, azok nem csak a telefonszámukat, de

a mobilegyenlegüket is visszakapják.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!