A roamingdíj megszűnésével csökkennek a nyilvános wifi használat veszélyei, ennek köszönhetően ugyanis a felhasználók már külföldön is olcsóbban és nagyobb arányban tudják használni a saját mobiladatforgalmukat- áll az IT- biztonsággal foglalkozó Sicontact Kft közleményében.

A nyilvános wifi pontok egyik legveszélyesebb tulajdonsága, hogy rengeteg adatot szolgáltatnak, és ha a használója nem elég figyelmes, akkor könnyen eshet a kiberbűnözők csapdájába. Az ESET szakemberei azt javasolják a felhasználóknak, hogy mindig ellenőrizzék a hálózatot és az alkalmazásokat, valamint használjanak erős jelszavakat és vírusirtót.

Forrás: AFP

A zsarolóvírus elleni védekezés egyik fontos eszköze egyébként, hogy adatiról biztonsági mentést készítsen, de mellette a gyakori operációs rendszer frissítése is lényeges.

Viszont a roamindfíj eltörlésével ezáltal az olcsóbb netezés lehetőségével nem lesz akkora szüksége az előfizetőknek a nyilvános wifi pontok használatára. Így sokkal biztonságosabban tudnak böngészni és egyéb dolgot intézni mobiljuk keresztül.