Több ezer fős elbocsátásra készül a Microsoft?

2017.07.04. 10:00

A hírek szerint újabb nagy átszervezés van készülőben a vállalatnál.

Az évtized második felében már egy kisvárosra elég munkavállalót bocsátott el a Microsoft. Az eddigi abszolút legnagyobb tömeges leépítés 2015-ben történt, nagyrészt a Nokiától megvásárolt mobilos üzletág kikukázásának köszönhetően 7800 fő veszítette el a munkáját. A tavalyi évben sem úszták meg idegeskedés nélkül a dolgozók, akkoriban 2850 főnek köszönte meg a munkáját a vállalat.

Satya Nadella, a Microsoft ügyvezető igazgatójaForrás: AFP/Getty Images/Justin Sullivan

A TechCrunch most bennfentes információkkal rendelkező informátorra hivatkozva azt írja, hogy idén is lesz gigaméretű leépítés a vállalatnál, amelynek köszönhetően az elkövetkezendő hónapokban globálisan több ezer fő veszítheti el az állását.

A leépítést még ezen a héten bejelentheti a Microsoft.

A mostani elbocsátás hátterében elméletileg egy átszervezés áll: a vállalat össze kívánja vonni a nagyvállalati ügyfeleket kiszolgáló üzletágát egy vagy több kis- és középvállalkozásokkal foglalkozó részlegével. Elsősorban az értékesítéssel foglalkozók székei vannak veszélyben.

Nem csak a TechCrunch hallott már az újabb leépítésről, többek közt a Bloomberg forrásai is megerősítették a tervet. Az átszervezést állítólag a felhő alapú szolgáltatások nyújtása felé való eltolódás kényszerítette ki.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!