Korlátozta a gyerekek játékidejét a kínai játékfejlesztő

honor of kings tencent
Honor of Kings
Vágólapra másolva!
18 éves kor alatt csak napi 1 vagy 2 órát játszhatnak a Honor of Kingsszel.
Vágólapra másolva!

A világ jelenlegi legnagyobb bevételt generáló mobiljátéka a Honor of Kings, a fejlesztő kínai Tencent szerint globálisan 200 millióan játsszák, a játékosbázis oroszlánrésze a vállalat hazájában található. A részvényesek megdöbbenésére a vállalat bejelentette (via Eurogamer), hogy 18 év alatt korlátozza a játékban eltölthető napi időkeretet.

Honor of Kings Forrás: EuroGamer

A lépés hatására átmenetileg olyan

17,5 milliárd dollárral (!) csökkent a vállalat tőzsdei értéke.

A majdhogynem példa nélküli döntés mögött az áll, hogy Kínában egyre több szülő kezdte nyilvánosan támadni a céget, állításuk szerint ugyanis a gyerekeik kórosan rákattantak az Honor of Kings-re. Ebből önmagában valószínűleg még nem lett volna időkorlátozás, ám felkarolta az ügyüket az ország legnagyobb példányszámú napilapja.

A naponta 3-4 millió példányban terjesztett People's Daily újságírója mélyen elítélte a Tencent gyors nyerészkedésre kitalált üzleti praktikáit, a vállalatot élesen támadó cikkében méregnek titulálta a játékot.

Ennyi nyomásgyakorlás a jelek szerint elég volt a Tencent illetékeseinek, így mostantól kezdve a 12 év alatti játékosok naponta maximum egy órát, míg a 12-18 év köztiek legfeljebb 2 órát játszhatnak az Honor of Kingsszel. Ezen felül a 12 év alattiak nem játszhatnak este 9 után.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!