Tolvajt leleplező kamera is került az okos pénztárcába

volterman pénztárca hotspot powerbank
Volterman
Vágólapra másolva!
Ezenfelül képes tölteni a telefonok akkuját, plusz Wi-Fi hotspotként is bevethető.
Vágólapra másolva!

Az Indiegogo közösségi finanszírozós platformon bemutatkozott minden idők eddigi legokosabb pénztárcája. A Volterman első pillantásra csak egy stílusos pénztárcának tűnik, azonban sokak által áhított funkciókat rejt magában.

Volterman Forrás: Volterman

Az egyik ilyennel kezdve a Volterman folyamatosan az interneten lóg. A tárca elhagyásakor vagy ellopásakor egyrészt jelzést küld a Bluetooth-on hozzápárosított okostelefonra, de ha nem sikerülne megtalálni, akkor a GPS-ének és a mobilnetnek hála térképen azonosítható a földrajzi helyzete. Beépített kamerával is rendelkezik, így a kinyitásakor a tárca fotókat készít a tolvajról vagy a megtalálóról, majd ezeket átküldi a tulajdonos mobiljára.

Sajnos nem tökéletesen tiszta, hogy miként működik a mobilneten való lógás, azonban egyelőre minden jel arra utal, hogy a Volterman beépített SIM-kártyával érkezik, nem a tárca tulajdonosának kell azt behelyeznie. Ez a részletkérdés természetesen a költségek miatt fontos, nem ártott volna tisztázni, hogyan működik a szisztéma. Így vagy úgy, de mobilnetnek köszönhetően Wi-Fi hotspotként is használható a tárca.

Volterman Forrás: Volterman

A Volterman háromféle változatban rendelhető, ezek közt nem csak a méret jelenti a különbséget, de a tárca működéséhez szükséges, továbbá a mobilok töltésére használható beépített akku kapacitása. A telefonok vezetékes és vezeték nélküli módon is tölthetőek a tárcával, továbbá maga a tárca is tölthető mindkét módon. A problémák elkerülése érdekében a vezetékes töltőkábel cserélhető, háromféle típus jár a Volterman mellé: microUSB, USB Type-C, továbbá Lightning (iPhone).

A Volterman három modellje:

  • Cardholder – 10 × 7 cm / 100 gramm / 2000 mAh akku
  • Bifold – 12 × 9 cm / 120 gramm / 2600 mA akku
  • Travel – 19 × 9cm / 150 gramm / 5000 mAh akku

Az indiegogós támogatók természetes alaposan leárazva rendelhetik elő a pénztárcát: a legkisebbtől a legnagyobbig 98 / 135 / 157 dollárért vehetik meg a különféle modelleket, 42-50 százalékos kedvezménnyel. Elméletileg decemberben kapják majd meg a high-tech pénztárcájukat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!