A cégek kapnak elsőként előfizetéses Windows 10-et

microsoft holo studio windows 10
Microsoft chief executive Satya Nadella touts Windows 10 and HoloLens capabilities as a glimpse at a new generation of computing involving laying 3D images over the real world, at a press event at the technology titan's main campus in Redmond, Washington on January 21, 2015 in Redmond, Washington. The US technology titan debuted its HoloLens capabilities built into its coming Windows 10 operating system and showed off goggles that let wearers use their hands to interact with virtual objects. AFP PHOTO/GLENN CHAPMAN
Vágólapra másolva!
Az Office csomaggal együtt, havidíjért válik licencelhetővé a rendszer.
Vágólapra másolva!

Már a havi előfizetési díjas Office 365 irodai csomag bejelentése óta megy a pletyka, miszerint idővel a Windowsból is elérhetővé válhat egy havidíjas változat. A jelek szerint a Microsoft jónak tartotta az elképzelést, a mai napon pedig az Inspire partneri konferenciáján bejelentette a megvalósítását, bár egyelőre csak céges ügyfelek élhetnek majd a lehetőséggel.

Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója Forrás: AFP/Glenn Chapman

Az előfizetés a Microsoft 365 nevet kapta, és kétféle konstrukció lesz: a Microsoft 365 Business csomag a Windows 10 Pro + Office 365 Business Premium, míg a Microsoft 365 Enterprise csomag a Windows 10 Enterprise + Office 365 Enterprise termékeket tartalmazza majd.

Továbbra sem világos, hogy tervbe van-e véve az előfizetéses Windows otthoni felhasználóknak szánt változatának elkészítése.

A Microsoft még nem közölte, hogy mikortól és mennyiért lesznek licencelhetőek a Microsoft 365 csomagok. Annyi biztos, hogy a Microsoft 365 Business első nyilvános előzetes kiadása 2017. augusztus 2-től lesz elérhető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!