Sosem kell tölteni a svájci okosórát

sequent okosóra smartwatch mozgási energia
A Sequent okosóra teljesen mozgási energiából fedezi a komplett áramigényét
Vágólapra másolva!
Vagy legalábbis nagy meggyőződéssel ezt állítja a gyártója.
Vágólapra másolva!

Az örökmozgót még nem sikerült feltalálni, de a svájci Sequent óragyártó startup most azt állítja, hogy a klasszikus töltést egyáltalán nem igénylő okosórát már igen. A vállalat azonos nevű órája egy hibrid konstrukció, azaz alapvetően klasszikus óramechanika található benne, de emellé pulzusszámláló, GPS, és persze Bluetooth chip is került; a viselőik az utóbbit használva boronálhatják össze az órájukat az okostelefonjukkal.

A legnagyobb kunszt, hogy a gyártó szerint a Sequent pusztán mozgási energiából bőven képes megtermelni a működéséhez szükséges áram 100 százalékát. A viselőnek ehhez nem kell fitneszgurunak lennie, elméletileg a szokásosnak nevezhető napi rutin végzése is elég kinetikus energiát biztosít az akku töltéséhez. Hordás nélkül egy teljesen feltöltött Sequent nagyjából 100 napig marad üzemképes.

Az óra már előrendelhető a Kickstarteren, az előrendelők legjobb esetben akár 189 svájci frankért (olyan 53 ezer forintért) is szerezhetnek maguknak egyet. A tervek szerint az előrendelt órák decemberben érkeznek meg a vásárlókhoz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!