Jövőre jöhet az Oculus 200 dolláros VR-headsete

virtuális valóság technika újítás oculus Jön a virtuális pornó - Videó!
Vágólapra másolva!
Vezeték nélkül, teljesen önmagában is működőképes a Pacific.
Vágólapra másolva!

Jelenleg alapvetően háromféle típusú VR-headset kapható a fogyasztói piacon. A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldások a kartonpapírból készült, az elülső részükbe egy telefon behelyezésével működtethető termékek. Ezután jön a 130 dolláros Samsung Gear VR, amely szintén egy telefon behelyezését igényli, de jóval fejlettebb a kartonpapíros megoldásoknál. A harmadik kategória jeles képviselői Oculus Rift (400+ dollár) és a HTC Vive (800 dollár), amelyek nem csak hogy önmagukban is rendkívül drágák, de kifejezetten erős PC szükséges az üzemeltetésükhez.

Forrás: Thinkstock

A Bloomberg beszámolója alapján a Facebook tulajdonában lévő Oculus jövőre piacra dobhatja az egyelőre csak Pacific kódnéven fejlesztett új VR-headsetét.

Az eszköz a Gear VR és a Oculus Rift közé jönne be: 200 dollárba kerülhet, és teljesen önmagában is működőképes, azaz nem muszáj sem telefont beletenni, sem számítógéphez csatlakoztatni. Teljesen vezeték nélküli, állítólag könnyebb a Gear VR headsetnél.

Az ügy érdekessége, hogy az Oculustól licencelt technológiát használó Samsung mellett a Lenovo és a HTC is piacra dobhat még idén egy ilyen koncepciójú VR-headsetet, azaz időzítés tekintetében mindhárman elverhetik az Oculust. Ettől függetlenül nem szabad leírni a Pacificet, mellette szólhatnak ugyanis az Oculus Rifthez már elkészített tartalmak; az erősebb szoftverkínálattal az Oculus simán lekaratézhatja a riválisokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!