Megvette a CCleaner fejlesztőjét az Avast

ccleaner piriform avast
Az Avast birtokába került a CCleanert is fejlesztő Piriform
Vágólapra másolva!
A belátható jövőben ebből nem sokat vesznek majd észre a felhasználók.
Vágólapra másolva!

A VentureBeat beszámolója alapján az elsősorban az ingyenes antivírusáról ismert Avast megvásárolta a brit Piriformot. A Piriform ingyenesen is használható segédprogramokat kínál, a legismertebb termékei az operációs rendszerek és népszerű programok kitakarítására használható CCleaner, továbbá a merevlemezek töredezettségmentesítésére kitalált Defraggler. Ezen felül a törölt fájlok visszaállítására használható Recuva, és a számítógépek hardveres felépítésének kiderítésére használható Speccy is meglehetősen ismertek.

Az Avast birtokába került a CCleanert is fejlesztő Piriform Forrás: Origo

A hírek szerint az Avast szőröstül-bőröstül kebelezte be a Piriformot, azaz a termékek mellett a munkavállalóit is átvette, az akvizíció értékéről nincs információ. A mostani felvásárlás alig egy évvel azután történt, hogy az Avast 1,3 milliárd dollárért megvásárolta a rivális AVG biztonsági céget.

Az Avast szerint a belátható jövőben a Piriform szoftvereit használók semmit sem fognak észrevenni az akvizícióból, továbbra is elérhetőek lesznek a megszokott programok. Az AVG felvásárlásakor az Avast egyébként már szerzett magának egy rendszerpucoló programot, így nem lenne meglepő, ha idővel összeolvadna a CCleaner és az AVG Tune Up.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!