Emlékhelyet készítettek a vízbe fulladt biztonsági robotnak

Vágólapra másolva!
Eltemetni valószínűleg csak azért nem tudták, mert a gyártó cég elszállította a robotot...
Vágólapra másolva!

Pár nappal ezelőtt számoltunk be róla, hogy egy washingtoni plázában szolgálatot teljesítő Knightscope K5-ös biztonsági robot egyelőre ismeretlen körülmények között beleesett a szökőkútba, és ott szomorú véget ért.

Mi úgy véltük, hogy nem bírta már a nagy meleget, míg mások szerint a munkahelyi stressz mehetett a processzorára, de igazából mindegy is: a plázában dolgozók és a látogatók is kénytelenek elbúcsuzni a K5-östől, aminek egyébként a Steve nevet adták, és láthatóan szerették.

A minap ugyanis kiderült, hogy egy emlékhelyet alakítottak ki a robot töltőállomás-parkolóján, ahova mindenféle fényképet, ajándékokat és üzeneteket helyeztek el.

A robot töltöállomásából kialakított emlékhely idézi vissza a bátor K5-ös, vagy ahogy a helyiek elnevezték, Steve múltját. Forrás: Oliver Griswold / Twitter

Ezzel párhuzamosan a Knightscope nyilván nem nagyon örül, hogy a robot ilyen banális módon ért véget, úgyhogy ügyes pr-rel és némi humorral igyekszik elütni a dolgot. A vállalat az alábbi képes üzenetet posztolta Twitteren: "Úgy hallottam, hogy az emberek nyugodtan megmártózhatnak ilyen melegben, de a robotok nem. Sajnálom."

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!