Apróhirdetésben adták el az FBI megfigyelőautóját

fbi megfigyelőautó kémkedés lehallgatás dodge ram 350
Külsőre szándékosan nem feltűnő az FBI volt megfigyelőautója
Vágólapra másolva!
Kiváló állapotban van az 1989-es évjáratú Dodge furgon.
Vágólapra másolva!

Mindig akadnak csemegék a használtautós hirdetések között, azonban hétfőn egy fehér holló ritkaságú, és végtelenül menő kocsi talált gazdára az eBay-en. Az első pillantásra szándékosan semmilyen, 1989-es évjáratú Dodge Ram 350 furgon kívül-belül kiváló állapotban van, nincs ismert mechanikus hibája, ráadásul a 28 éves kora ellenére csak 37,820 kilométert futott.

Külsőre szándékosan nem feltűnő az FBI volt megfigyelőautója Forrás: johnn.chubb / eBay

A Dodge-ot a második tulaja árulta, egy magánszemély. Az efféle autók döntő többségéhez hasonlóan persze ez is céges kocsiként kezdte a pályafutását, méghozzá nem is akárhol: az FBI-nál.

Lehallgatásra, megfigyelésre használták a furgont.

Az oldalsó ajtót kinyitva meghökkentő kép fogadja a bámészkodót: a raktere be van bútorozva, akad benne egy fotel, két monitor, jó néhány a lehallgatásokhoz és megfigyelésekhez használt műszer (például adatrögzítők- és lejátszók, radarok, keverők), komoly mennyiségű 110 voltos csatlakozó, pár extra akku, propántartályok, légkondicionáló, és persze egy WC.

Az eladó rendelkezik a kocsi összes dokumentációjával, az első adásvételi szerződés mellett még az átalakítását végző cég számlájával is képes bizonyítani, hogy annak idején ez bizony egy valódi FBI-os megfigyelőautó volt.

Sejthetően elég komoly pénzért ment el a különleges furgon: a vevő 18,700 dollárt, körülbelül 4,9 millió forintot fizetett érte.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!