Nincs többé az iPod Nano és az iPod Shuffle

apple ipod touch shuffle zenelejátszó
Felül az iPod Shuffle, alul az iPod Nano
Vágólapra másolva!
Ezen felül már az iPod Touch is csak kétféle változatban kapható.
Vágólapra másolva!

A zenelejátszásra képes telefonok hétköznapivá válása gigantikus pofont adott a dedikált zenelejátszó eszközök piacának, a 2010-es évek elejére minimálisra csökkentek az egykoron cukorkaként fogyott eszközök eladásai. Ezt az Apple is alaposan megérezte, így enyhén szólva is takaréklángra vette a Sony Walkman és a Sony Discman után a termékkategóriát a harmadik alkalommal forradalmasított iPod zenelejátszóinak fejlesztését.

Felül az iPod Shuffle, alul az iPod Nano Forrás: Apple

Nem is akármennyire: az aprócska kijelzővel szerelt iPod Nano és a ruhára tűzhető iPod Shuffle modelleket utoljára 2012-ben frissítette, bár három évvel később a korábbinál több színben is elérhetővé váltak. Ez nyilván nem mentette meg a kütyüket, így a mai napon az Apple befejezte a webáruházában való értékesítésüket, hamarosan pedig a boltjaiban megmaradt készleteket is leveszi a polcokról.

Utódjuk nem lesz: nyugodjatok békében, iPod nano és iPod Shuffle!

Az Apple mostantól kezdve egyetlen dedikált zenelejátszót fog árulni, a nagyobb érintőkijelzővel szerelt iPod Touch-ot. Viszont az utoljára 2015-ben frissített termék esetében is eszközölt némi változtatást a cég: a 16 és 64 GB-os modellek eltűntek a süllyesztőben, a kütyük mostantól csak 32 és 128 gigabájtos háttértárral kaphatóak. Ilyen sorrendben bruttó 80 290 és 118 890 forintba kerülnek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!