Csomagmegőrző szekrény társasházaknak az Amazontól

amazon hub csomagmegőrző futár kiszállítás
A futárok csak beteszik a The Hubba a küldeményeket, a vásárlók pedig kiveszik azokat, mikor van rá lehetőségük
Vágólapra másolva!
Nem csak a cég futárjai hagyhatják a lépcsőházban a rendeléseket.
Vágólapra másolva!

Robbanásszerűen növekszik az online kiskereskedelem, hazánkban például a tavalyi évben 17 százalékkal nőtt a webshopokban elköltött pénz mennyisége, a forgalom átlépte az évi 300 milliárd forintos határt. Természetesen még ennél is jobb volna a helyzet, ha tényleg bárki képes lenne rendelni az internetes áruházaktól; nagyban gátolja a növekedést, hogy sokan egyszerűen nem tudják átvenni a csomagokat.

A futárok csak beteszik a The Hubba a küldeményeket, a vásárlók pedig kiveszik azokat, mikor van rá lehetőségük Forrás: Amazon

A csomagokat kézbesítő futárok a többséghez hasonlóan általában munkanapokon, reggeltől késő délutánig dolgoznak, ám pont ezért is a kérdéses időintervallumban rengeteg háztartásban senki sincs, aki át tudná venni a csomagot. Éppen ezért is találták ki a csomagátvevő pontokat: a futárok házhoz szállítás helyett a kért csomagátvevőbe kézbesítik a küldeményt, majd a vevő elmegy a holmijáért. Sajnos ez sem mindenkinek opció, nem mindenhol vannak ilyen csomagátvevők.

Az Amazon most részben megoldaná a problémát: a The Hub csomagmegőrző szekrényét kifejezetten társasházaknak tervezte, gyakorlatilag egy csomagok számára kitalált, különféle méretű rekeszből álló postaláda.

A The Hub épületen belül és kívül is telepíthető, a futárok egyszerűen csak betehetik a küldeményt az egyik megfelelő méretű rekeszébe, a vevő pedig a lakása felé menet kiveheti belőle a csomagját. A csomagmegőrzőt nem csak az Amazon által kiküldött futárok használhatják, bármely kézbesítőcég igénybe veheti.

Sajnos nem világos, hogy a termék különféle modelljei mennyibe kerülnek majd, azonban az érintőkijelzős kezelésből ítélve nem a lehető legfapadosabb megoldásról van szó. Persze sokat javít a helyzeten, hogy a tárolószekrényt nem egy főnek kell kifizetnie, a társasházak a közös költségből fedezhetik a megvásárlását.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!