Lángszóróval riasztják el a kínai nők az erőszakolókat

kína önvédelem nemi erőszak hegesztőpisztoly
Kissé önveszélyesek lehetnek az „anti-perverz lángszórók”
Vágólapra másolva!
Öngyújtógázzal működnek a veszélyes önvédelmi eszközök.
Vágólapra másolva!

Néhány nappal ezelőtt írtunk a jelenleg még fejlesztés alatt álló Intrepidről, a ruhákra felragasztható matrica ideális esetben képes észlelni a nemi erőszakot, majd az áldozat telefonján keresztül megpróbálja elijeszteni a támadót. Nem világos, hogy mikor kerülhet piacra, így a nőknek egyelőre klasszikusabb önvédelmi eszközökkel kell élniük.

Kissé önveszélyesek lehetnek az „anti-perverz lángszórók” Forrás: The Telegraph

A The Telegraph (via Geek.com) beszámolója alapján a kínai nők esetében a klasszikusabb övédelmi eszközök alatt nem feltétlenül sokkolót vagy paprikaspray-t kell érteni, hanem

hordozható lángszórót.

A kisebb és olcsóbb modellek öngyújtóra emlékeztetnek, míg a „profi" megoldások rúd formájúak. A kis méretükből fakadóan könnyen hordozható eszközök tartályát öngyújtógázzal kell feltölteni, majd szükség esetén egyetlen gombtekerésre akár 50 cm hosszú, 1800 Celsius-fokos lángcsóva is kicsaphat belőlük.

Az „anti-perverz lángszóró" néven hirdetett termékek forgalmazása legális, bár sima postai küldeményként elméletben nem adhatóak fel. Az áruk is vonzó, modelltől függően átszámítva olyan 2.500 – 10.000 forintba kerülnek. Állítólag már évek óta kaphatóak efféle eszközök a kínai piacon, de nyáron van a szezonjuk, ilyenkor reklámozzák ezeket aktívan az internetes áruházak.

Érdemes megemlíteni, hogy a termékek tervezésekor szempont volt a könnyű és gyors aktiválhatóság, ám éppen ezért felettébb veszélyesek lehetnek, a táskában matatva véletlenül is bekapcsolhatóak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!