Szuper fájlküldő szolgáltatás a Mozillától

2017.08.02. 18:06

Bármely modern böngészővel használható a Firefox Send.

Számos lehetőség nyílik az állományaink internetes megosztására: a kisebb fájlokat elküldhetjük e-mailben, a nagyobbakat megoszthatjuk valamelyik felhőtárhely segítségével, a képeket és a videókat pedig akár a közösségi médiában is publikálhatjuk. A szándékainktól és a körülményeinktől függetlenül mindig akad legalább egy életképes opció.

Az egyelőre kísérleti Firefox Send webszolgáltatással a Mozilla szeretné a jelenleginél egyszerűbbé tenni azok életét, akik gyorsan átküldenének valakinek egy moderált (maximum 1 GB) méretű állományt.

A küldeményt csak be kell tallózni a Firefox Send felületén, mire a szolgáltatás a helyi eszközön titkosítja azt, és feltölti a Mozilla szerverére. Ezután a feltöltő kap egy internetes hivatkozást, amit átküldhet a címzettnek.

A szolgáltatás amolyan „gyors és piszkos" fájlmegosztásra lett kitalálva. Ennek jegyében egyrészt semmilyen felhasználói fiókot sem kell regisztrálni használatához, másrészt pedig az állományok vagy az első letöltésük, vagy ennek hiányában a feltöltést követő 24 óra múlva visszaállíthatatlanul törlődnek Mozilla szerveréről.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!