2000 IT-biztonsági szakember hiányzik ma a hazai piacról

2017.08.07. 12:42

Információbiztonsági szakmérnök és szakember képzésekkel bővül az Óbudai Egyetem képzési palettája szeptembertől. A szakirányú továbbképzésekre augusztus 28-ig lehet jelentkezni.

Magyarországon napról-napra, szinte robbanásszerűen nő az igény az információbiztonság és az információbiztonsági rendszerek használata iránt. A vállalatoknál és a közszférában már elképzelhetetlen az üzleti folyamatok működtetése különböző informatikai rendszerek és infokommunikációs eszközök támogatása nélkül. Az internet és az infokommunikáció fejlődésével a vállalatok nyitottsága az internet irányában is jelentősen megnőtt, ami rohamosan megnövelte a kiberbűnözés veszélyeinek való kitettséget.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Silas Stein

Ezekre a kihívásokra válaszul az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara 2 éves, levelező képzési rendszerű, a hazai felsőoktatásban akkreditált Információbiztonsági szakmérnök és Információbiztonsági szakember szakirányú továbbképzéseket indít ez év szeptemberétől.

A kormányzati és önkormányzati rendszerekben közel kettőezer információbiztonsággal foglalkozó szakember hiányzik.

Karunk felismerve a szakemberhiányt és az igényt arra, hogy akkreditált formában is legyen szakemberképzés, egy évvel ezelőtt a biztonságtechnikai mérnöki alapszakon információbiztonsági specializációt indított – mondta a Bánki Kar dékánja a szakok indításának előzményeiről.
Prof. Dr. Rajnai Zoltán kiemelten fontosnak tartja, hogy Magyarország kiberkoordinátoraként, a kormányzati rendszerek biztonságát is szem előtt tartva, azokra a betöltetlen helyekre, amelyekre óriási az igény, szakembereket képezzenek szakmérnöki vagy szakember szinten.

A képzést levelező rendszerben, szombati napokon szervezzük, hogy azok is részt vehessenek a képzéseinken, akik a hét többi napján dolgoznak.

Remélem, minden résztvevő megelégedéssel vesz részt a képzésen, hiszen az oktatók nagy része a szakterület neves képviselőiből fog állni"- tette hozzá a dékán.

Az információbiztonsági szakmérnöki szakra jelentkezőknek mérnöki (BSc, MSc, vagy korábbi főiskolai vagy egyetemi) diplomával kell rendelkezniük, az információbiztonsági szakember képzés esetében bármely felsőoktatási szakon szerzett BSc vagy MSc, (korábbi egyetemi vagy főiskolai) oklevél megléte a feltétel.

A képzés önköltséges formában indul, a jelentkezési határidő: 2017. augusztus 28.
Bővebb információ és az új szakok részletes leírása itt található.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!