Hadjáratot indít az idegesítő reklámok ellen a Google

The stress is getting to her Real People Candid Computer Using Computer New Business Businesswoman One Woman Only Only Women One Young Woman Only Young Women Women Females Busy Adults Only Surfing the Net Facial Expression Burning the Candle at Both Ends
Shot of an exhausted young businesswoman working on a laptop in an office
Vágólapra másolva!
Hamarosan megkapják az első figyelmeztetést az ilyeneket futtató webhelyek.
Vágólapra másolva!

Várhatóan pár hónapon belül megérkezhet a Google Chrome stabil verzióiba a böngésző saját reklámblokkolója, amely ügyesen megpróbálja majd letiltani az internetezők által bosszantónak talált hirdetések megjelenítését a webhelyeken. A Chrome androidos fejlesztői változatában már tesztelhető az előzetes implementációja.

Forrás: Getty Images/PeopleImages.com /Arnelldmarshall

Természetesen a Google szeretné, ha nem kellene túlságosan sok reklámot eltüntetnie, a vállalat ennek jegyében megpróbálja előzetesen figyelmeztetni a bosszantó reklámokat megjelenítő webhelyek tulajdonosait. Az értesítést csak azok kapják majd meg, akik használják a Google Search Console szolgáltatást a webhelyeik monitorozására.

A Google reklámblokkolója nem a saját hatáskörében, hanem a Coalition for Better Ads hirdetői szövetség irányelvei alapján dönti el, hogy mi tekinthető zavaró hirdetésnek.

A szövetség felmérése szerint a reklámblokkolókat használók 69 százaléka pusztán a bosszantó típusú hirdetések miatt döntött a blokkoló használata mellett. További nem túlságosan meglepő érdekesség, hogy a zavaró reklámok többsége a kisebb látogatottságú webhelyeken található.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!