Másfél hét múlva mutatkoznak be az új Intel processzorok

intel core cpu processzor
Augusztus 21-én mutatkoznak be a 8. generációs Intel Core processzorok
Vágólapra másolva!
Ez hivatalos, a vártnál korábban érkeznek a nyolcadik generációs Core egységek.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt néhány napban rengeteg pletyka érkezett az Intel nyolcadik generációs Core termékcsaládjáról, most pedig a hirtelen információdömping oka is világossá vált: csupán másfél hétre vagyunk az AMD Ryzenek elnáspángolására kitalált termékek bejelentésétől, a cég 2017. augusztus 21-én fogja leleplezni a központi egységeket.

Augusztus 21-én mutatkoznak be a 8. generációs Intel Core processzorok Forrás: Intel

A processzorok szokatlanul korai bejelentése nem túlságosan meglepő az AMD Ryzenek remek teljesítménye láttán: az Intelnek muszáj még a karácsonyi szezon előtt odapörkölnie a riválisnak, vagy legalábbis ki kell vennie a szelet a vitorlájából. A cég aggodalmai közvetlenül kiolvashatóak a bejelentés kedvcsináló részéből is, az egyik szöveg szerint „Ne maradj a sötétben: tudd meg, hogyan kínál majd villámgyors teljesítményt a 8. generációs Intel Core termékcsalád".

Muszáj időben tájékoztatni a vásárlókat, információk híján könnyebben úgy dönthetnek, hogy AMD-alapokra épül majd a közeljövőben összerakni vagy megvásárolni kívánt számítógépük.

Az Intel azt is elárulta, hogy az érdeklődők már a karácsonyi szezon előtt képesek lesznek az új Core processzorokra épülő számítógépeket vásárolni. Az egyelőre nem világos, hogy vajon az összes Coffee Lake CPU piacra kerül-e még az idei évben, de elképzelhető, hogy első körben csak a stratégiailag fontos termékekre fókuszál majd az Intel.

Hamarosan kiderül, hogy mire készül a vállalat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!