Mobiljátékkal fejlesztenék a fiatalok önuralmát

2017.08.14. 10:07

A nyugodtabb játékosoknak erősebbek a támadásaik.

A kutatások szerint meglehetősen aggasztó a fiatalok mentális egészsége, de szerencsére egyre több for profit és nonprofit vállalkozás próbál valamit tenni a problémák enyhítése érdekében. A brit BfB Labs egy érdekes ötlettel állt elő, amellyel nagyfokú önuralomra próbálná tanítani a fiatalokat, részben a pánikbetegségek kialakulásának megelőzése érdekében.

Champions of the ShenghaForrás: BfB Labs

A megoldás alapját egy mobiljáték képezi, a Champions of the Shengha egy többjátékos kártyajáték, hasonló a rendkívül népszerű Hearthstone-hoz. Android és iOS rendszerekre érhető el, alapvetően ingyenes (jelenleg nincsenek benne mikrotranzakciók), de kizárólag egy Magic Transmitter nevű kütyüvel játszható. Ezt természetesen meg kell vásárolni, 40 fontba, azaz bő 13 ezer forintba kerül.

A Magic Transmitter egy pulzusmérő, a játékosoknak a fülükre kell csíptetniük a szenzorát, a kütyü folyamatosan küldi a játéknak a mért adatokat. Elsősorban a szívütések között eltelt idő a fontos, a Champions of the Shengha ez alapján állapítja meg, hogy a játékos mennyire nyugodt vagy nyugtalan. Minél nyugodtabb a játékos, annál erősebbek lesznek a támadásai.

Az ötlet zseni: pusztán a kompetitív mivoltának köszönhetően a játék stressz alá helyezi a játékosokat, de extra nyerési eséllyel jutalmazza, ha képesek a nyomás ellenére nyugodtak maradni. Ehhez a játékosoknak fejleszteniük kell az önuralmukat, méghozzá tudatos erőfeszítéssel.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!