Érkezik az Android telefonok új királya?

essential ph-1 andy rubin android okostelefon
Kiegészítő perifériák csatlakoztathatóak az Essential PH-1 hátlapjára
Vágólapra másolva!
Andy Rubin, akit az egyik legnépszerűbb mobil operációs rendszer megalkotásában jelentős személynek tart a szakma, tavasszal jelentette be első okostelefonját az Essential PH-1-et.
Vágólapra másolva!

A telefonba minden földi jót belepakoltak, amit lehetett: az 5,71 hüvelykes, 1312x2560 pixeles kijelző mögé belekerült egy Qualcomm Snapdragon 835-ös lapkakészlet, amely 4 GB RAM és 128 GB tárhely segítségével végzi a munkáját.

A készülék különlegessége, hogy oldalt nincs káva a kijelző körül, valamint, hogy titánötvözet keret és a kerámia hátlap alkotja a házát.

A kamera terén sem spóroltak, mivel két modul segítségével állít össze a telefon 13 megapixeles fotókat, amelyből az egyik RGB, a másik monokróm képet rögzít.

Kiegészítő perifériák is csatlakoztathatóak az Essential PH-1 hátlapjára Forrás: Essential

Az előrendelők egy ideje már tűkön ülnek, mivel Rubin nemrég heteken belüli szállítást ígért, de egyelőre senki nem kapott semmit, és ez pár hétig még valószínűleg így marad, mivel a napokban bejelentettek egy eseményt, ahol megtekinthető lesz a készülék. Az esemény időpontja augusztus 25, vagyis várhatóan addig biztosan nem kezdődik a szállítás.

A sok nehézség ellenére azért vannak, akik bíznak a projektben, például az Amazon nemrég 300 millió dollárt fektetett Andy Rubin projektjébe.

Több más dolog mellett így lehetséges az, hogy a komoly kezdeti nehézségek ellenére a Bloomberg 1,2 milliárd dollárra becsüli az Essential értékét. Már csak annak szurkolunk, nehogy becsússzon egy hatalmas hiba a PH-1 indulásakor, mert azt nehezen mosná le magáról a cég a lassú indulást követően.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!