Kedvező árat kapott az ívelt Asus gamer monitor

asus rog strix xg27vq ívelt monitor
Asus ROG Strix XG27VQ
Vágólapra másolva!
Magas képfrissítési sebességre képes a nagyméretű kijelző.
Vágólapra másolva!

Már nem luxustermékek az ívelt kijelzős monitorok, az efféle megjelenítőre áhítozók bruttó 50 ezer forint alatt is vásárolhatnak maguknak egy kisebb méretű modellt. A kimondottan játékosoknak szánt ívelt megjelenítők már határozottan más árkategóriába esnek, szerencsére az Asus most előállt egy megfizethetőbb modellel.

Asus ROG Strix XG27VQ Forrás: Asus

Az Asus ROG Strix XG27VQ nem kimondottan kompakt, a típusjelzéséből sejthetően 27 hüvelykes. A VA típusú panelje 1800R hajlítást kapott, az ár leszorítása érdekében pedig csak 1920×1080 pixel felbontású.

Ez nem hatalmas probléma, hiszen a tipikus vásárlóközönségének valószínűleg nem NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti dolgozik a számítógépében, ha pedig lapul némi kihasználatlan számítási teljesítmény a videokártyájukban, akkor kikényszeríthetnek beállítóprogramjában egy ennél magasabb renderelési felbontást a játékokban.

Asus ROG Strix XG27VQ Forrás: Asus

Az „alacsony" felbontásért cserébe a megjelenítő támogatja az AMD FreeSync adaptív képfrissítési technológiát, amely képes megszüntetni a játékok képének szétcsúszását, már ha újabb AMD Radeon videokártya van a számítógépben. A monitor maximum 144 hertzes képfrissítési sebességének előnyeit persze a GeForce-tulajok is élvezhetik.

További játékosközpontú funkció még az Extreme Low Motion Blur technológia, amely próbálja csökkenteni a mozgás elmosódottságát a kijelzőn. Funkcionális jelentősége nincs, de monitor rendelkezik Asus Aura RGB rendszerrel is, azaz hangulatvilágításra is képes.

Négy portot kapott: a bemeneti oldalon DVI-D, DisplayPort 1.2, és HDMI 1.4 trióval szolgál, míg az utóbbi kettőn keresztül érkező hang kivezetésére egy szabványos hangkimenetet kínál.

Az Asus ROG Strix XG27VQ jelenleg piaci bevezetés alatt áll, az ára 350 dollár, durván 91 ezer forint.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!