Videokártyát is fogad a Shuttle legújabb mini PC-je

shuttle xh110g barebone mini pc
A monitor hátuljára is felszerelhető a Shuttle XH110G
Vágólapra másolva!
Akár a monitor hátuljára is felszerelhető a számítógép.
Vágólapra másolva!

Új minigéppel állt elő a komoly irodai PC-t, vagy éppen belépőkategóriás gamer számítógépet építeni kívánóknak a Shuttle. A helytakarékos XH110G egy barebone konstrukció, ami jelen esetben azt jelenti, hogy csak alaplap és processzorhűtő található a házában, plusz jár hozzá egy külső tápegység.

A monitor hátuljára is felszerelhető a Shuttle XH110G Forrás: Shuttle

A 3 liter űrtartalmú házba egy Intel H110 chipsetes alaplap került, maximum 65W TDP-jű Intel Skylake vagy Kaby Lake processzorokat fogad, így a Celerontól kezdve a Core i7-ig szinte bármilyen központi egységet tehetnek bele a vásárlók.

Memóriából maximum 32 GB-ot kezel, de az alaplapi chipset legfeljebb 2133 megahertzes tempóban képes üzemeltetni a modulokat. Viszont jó hír, hogy a háttértárakat nem csak SATA felületen lehet csatlakoztatni az alaplaphoz, M.2-2280 SSD foglalat is található rajta. Wi-Fi és Bluetooth gyárilag nincs a gépben, de a probléma akár egy M.2-2230 foglalatos bővítőkártyával is orvosolható.

Shuttle XH110G Forrás: Shuttle

A Shuttle gépének legnagyobb érdekessége ettől függetlenül a vertikálisan elhelyezett PCI Express 3.0 x16 kapu: a minigép képes fogadni szinte bármilyen külső tápellátást nem igénylő videokártyát, akár egy AMD Radeon RX 560 vagy egy NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti is becsavarozható a házába.

Shuttle XH110G Forrás: Shuttle

A minigép álló vagy fekvő tájolásban használható, plusz akár a monitor hátuljára is felcsavarozható, az ehhez szükséges VESA rögzítőkeretet mellékeli hozzá a gyártó.

A Shuttle XH110G forgalmazása papíron már megkezdődött, a nettó ajánlott fogyasztói árát 231 euróban (olyan 70 ezer forintban) határozta meg a vállalat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!