Hosszú évekig luxus maradhat az ívelt kijelzős mobil

samsung galaxy s8 íriszleolvasó íriszszkenner biotmetrikus hitelesítés okostelefon android
Minimális trükközéssel átverhető a Samsung Galaxy S8 íriszleolvasója
Vágólapra másolva!
A gyártók nem tudják elég gyorsan növelni a termelést.
Vágólapra másolva!

A Samsung csúcsmobiljaiban bemutatkozott ívelt OLED kijelzőket látszólag kifejezetten kedvelik a fogyasztók, azonban ha hihetünk a kínai Sigmaintell piacelemző cégnek, akkor a mobilgyártók előreláthatóan még évekig nem lesznek képesek elérhetővé tenni ezeket a megfizethetőbb okostelefonjaikban.

Samsung Galaxy S8 Forrás: Samsung

A probléma teljesen technikai jellegű: a megjelenítőket gyártó cégek egyszerűen nem képesek eleget előállítani belőlük, főleg hogy a hamarosan bemutatkozó iPhone 8-tól kezdve az Apple is belépett a hajlított OLED-re éhezők közé.

A panelek gyártói próbálják minél gyorsabban növelni a legyártható mennyiséget: a Sigmaintell információi szerint a Samsung Display, az LG Display, a BOE és Tianma az elkövetkező három évben összesen 200 milliárd jüant (olyan 30 milliárd dollárt, 7750 milliárd forintot) kívánnak befektetni az ívelt kijelzőket előállító gyártósorok telepítésébe.

Természetesen az üzemek és a gyártósorok megépítése időt vesz igénybe, utána pedig újból komolyabb mennyiségű időre lesz szükség a selejtarány minimálisra csökkentéséhez.

A Sigmaintell szerint akár öt évbe is telhet a panelhiány orvoslása,

addig várhatóan a középkategóriában sem terjedhet el az ívelt OLED.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!