Jönnek mobilon az önindítós videók a Google-be

google youtube automatikusan induló videók
Automatikusan elindulhatnak a videók előnézetei a Google mobilos keresési találataiban
Vágólapra másolva!
A találati oldalon jelennek meg a Youtube-os tartalmak előnézetei.
Vágólapra másolva!

A múlt héten az internet népének haragját kiváltva a Google automatikusan elinduló Youtube-videókat kezdett beillesztgetni a keresőjének számítógépeken megjelenő találati oldalaira. A hírek szerint a vállalat mostanra kikukázta a kéretlen újítást, azonban ez nem jelenti azt, hogy letett volna az internetezők iző-mozgó tartalmakkal való bosszantásáról.

Automatikusan elindulhatnak a videók előnézetei a Google mobilos keresési találataiban Forrás: Google

A Google beszámolója alapján most a mobilos találati oldalon jelentek meg az automatikusan elinduló videók, a Google és a Chrome appokban.

Egyes keresési kulcsszavak esetén bekerülhet egy Youtube-videókat tartalmazó doboz a lista tetejére, ezeknél az ajánlott videóknál mostantól néhány másodperces előnézetek jelenhetnek meg.

Szerencsére több jó hírrel is szolgálhatunk: az előnézetek hangtalanok, csak WiFi adatkapcsolat esetén működnek (azaz nem herdálják a mobilnetes adatkeretet), továbbá az automatikus lejátszás kikapcsolható az androidos Google-alkalmazásban.

A funkció hazánkban valamikor a közeljövőben jelenik meg, most pénteken egyelőre csak az Egyesült Államok területén élőknél aktiválta a Google.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!