Magától a napfényre viszi a virágokat az apró robot

david ultis plantoid robot
Próbál megfelelő életteret találni a növényeknek a Plantoid robot
Vágólapra másolva!
Elsősorban gyermekek robotikai oktatására találták ki a Plantoidot.
Vágólapra másolva!

A tudás átadására mindig a gyakorlatias jellegű oktatás a legjobb megoldás: a tanulókkal könnyen megérthető, hasznos példákon keresztül kell megismertetni egy-egy dolog működését. A robotika gyermekeknek való oktatására számos „építsd magad" típusú kezdőkészlet érhető el, azonban a Citizen Scientific Workshop egyik hozzájárulója szerint ezek túlságosan is hasonlóak egymáshoz.

Önmagától próbál megfelelő életteret találni a növényeknek a Plantoid robot Forrás: David Ultis

A robotikaoktatásba való színcsempészés érdekében David Ultis megalkotta a Plantoid robotot, amely a megépítése után folyamatosan keresi az éppen ideális életteret a virágtartójába ültetett növény számára, gyakorlatilag magától ide-oda taxiztatja a lakásban.

A vezérlését egy Arduino-alapú mikrokontroller végzi, a szenzorai a föld nedvességét, a fényerősséget, a hőmérsékletet, a páratartalmat, és a levegőminőséget mérik. Ultis elsősorban beltéri használatra tervezte az önjáró robotot, nincs rajta érdemi fizikai védelem. Az esetleges problémákat LED-ek villogtatásával vagy hangjelzéssel képes jelezni a robot.

Az érdeklődők jelenleg 64 dollárért is szerezhetnek maguknak a Kickstarteren egy Plantoid kezdőcsomagot, az eszközt természetesen az utasítások alapján egyénileg kell összeszerelni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!