Kiábrándító lehet az iPhone 8 vezeték nélküli töltése

arroe laer laptop notebook táska powerbank magsafe usb wireless qi
Szimultán több eszközt is képes tölteni a LAER laptoptáska
Vágólapra másolva!
Lassan tölthet, ráadásul csak jóváhagyott töltőkkel működhet a mobil.
Vágólapra másolva!

Tim Cook látszólag már az Apple iPhone 8-cal mobilozik, és bizony szuper lenne, ha meg tudna erősíteni vagy cáfolni néhány pletykát. Mostanra a források látszólag egyetértenek abban, hogy az almás mobilok történetében elsőként az iPhone 8 fogja támogatni a vezeték nélküli töltést, bár egyelőre elképzelhető, hogy szoftveres bugoknak köszönhetően a gyártó csak a telefon piacra dobása után tudja majd aktiválni egy szoftverfrissítéssel.

A kép csak illusztráció Forrás: ARROE

A legfrissebb pletykák szerint sajnos egy kicsit kiábrándító lehet majd a régóta kért és várt funkció. A japán Macotakra informátora szerint Wireless Qi szabványú töltőtechnológia került a telefonba, azonban csak 7.5W teljesítménnyel fog működni, amely a fele legújabb Wireless Qi 1.2 szabvány által lehetővé tett maximumnak.

Amennyiben ez igaz, akkor a telefonok vásárlói még egy töltőpad birtokában is kénytelenek lesznek rendszeresen a megszokott vezetékes töltést igénybe venni.

A témánál tartva a másik híresztelés, hogy a telefon töltéséhez jó eséllyel nem lesz jó bármilyen Wireless Qi töltőpad: az Apple a tőle megszokott módon csak a licencelt, azonosítóchippel ellátott töltők használatát engedélyezheti, azaz a jelenlegi összes piacon lévő töltővel „inkompatibilis” lehet az iPhone 8.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!