Vigyázat, a Samsung legújabb frissítése lenullázhatja a tévéjét!

Ezek a szép színek bizony nem látszanak egy rosszul sikerült frissítés után.
Visitors look at a curved television set displayed at the booth of South Korean electronic giant Samsung on the opening day of the consumer electronics trade fair "Internationale Funk Ausstellung "(IFA) in Berlin September 5, 2014. IFA, one of Europe's biggest showcases of the latest electronic gadgets runs until September 10, 2014. AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ
Vágólapra másolva!
A The Guardian értesülései szerint komoly problémákat okoz a Samsung televíziók legújabb szoftverfrissítése, ugyanis a firmware telepítése után üres képernyőkről és lefagyó készülékekről számoltak be a felhasználók.
Vágólapra másolva!

A Samsung brit ügyfélszolgálata felháborodott panaszok százait kapta, miután az MU-szériához tartozó készülékek, sorra dobták be a törölközőt a legutóbb kiadott szoftverfrissítés után.

A probléma a hírek szerint leginkább az MU6100, MU6409 és MU7070 4K televíziókat, valamint a teljes F5500 Full HD-sorozatot érinti.

A beszámolók szerint a szoftver frissítése után a készülékek nem kapcsoltak be,

nem lehetett csatornát váltani, megszakadt kapcsolat a távvezérlő (az univerzális távkapcsolókkal sem működnek) és a készülékek között.

Ezek a csodaszép színek bizony nem látszanak egy rosszul sikerült frissítés után. Forrás: AFP/Tobias Schwarz

A helyzetet tovább nehezíti, hogy a Samsung egy szűkszavú nyilatkozaton kívül (ami szerint dolgoznak a hibán) nem foglalkozik érdemben az ügyfelekkel; vannak olyan panaszosok, akik mindössze két hónapja vásárolták a készüléküket, így érthetően dühösek. További olaj a tűzre, hogy a kereskedők nem cserélik a lehalt készülékeket, mert a garancia az ilyen jellegű, szoftveres problémákra nem vonatkozik, így az egyre feszültebb felhasználók kizárólag a Samsung mérnökeiben bízhatnak. Amíg a hibára nem érkezik hivatalos tapasz, addig érdemes az érintett készülékek automatikus frissítését letiltani.

Úgy tűnik egyébként, hogy a Samsungra mostanában rájár a rúd. A vállalat vezérigazgató-helyettesének és további négy felsővezetőnek hivatali vesztegetés és korrupció miatt kellett bíróság elé állnia, előbbit a napokban ítélték öt év börtönbüntetésre...

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!