Támogatják a steames játékokat az olcsóbb VR-headsetek

dell visor windows mixed reality vr headset virtuális valóság
A Dell Visor az egyik első Windows Mixed Reality kompatibilis headset lesz a piacon
Vágólapra másolva!
Ősszel kerülnek piacra az első Windows Mixed Reality sisakok.
Vágólapra másolva!

Hamarosan tényleg kezdetét veheti a VR-sisakos forradalom, az Oculus Rift és a HTC Vive árcsökkentései után idén ősszel piacra kerülnek az első Microsoft-féle headsetek is. A megfizethetőnek szánt modelleket nem maga a vállalat tervezi, csak a hardveres-szoftveres platformjukat szabványosítja. A konkrét termékek többek közt az Acer, a Dell, a Lenovo, és a HP műhelyeiből származnak majd.

A Dell Visor az egyik első Windows Mixed Reality kompatibilis headset lesz a piacon Forrás: Dell

Az eszközök ugyanazt a Windows Mixed Reality platformot használják, így teljesen kompatibilisek egymással. A legolcsóbb headsetek 299 dollárnál kezdődnek majd, míg a két Oculus Touch-hoz hasonló vezérlőegységet is tartalmazó csomagokat 399 dollártól árulják majd a gyártók.

A Microsoft hétfőn friss információkat osztott meg a VR-os kezdeményezése kapcsán. A legfontosabb bejelentés, hogy a Windows Mixed Reality platform

kompatibilis lesz a Valve SteamVR-ral,

így a partnereitől headseteket vásárlók már az első naptól kezdve rengeteg VR-os játékkal játszhatnak majd.

Hardveresen két típusú headset lesz.

Az olcsóbbakba 1200×1080 pixeles LCD kijelzők kerülnek, amelyek 60 képkocka/másodperces képfrissítési sebességre lesznek képesek. Ezeket integrált grafikus vezérlőkkel is meg lehet majd hajtani, általános multimédiás felhasználásra tervezték a termékeket. A használatukra megfelelő asztali PC-ket és laptopokat „Windows Mixed Reality PC" jelzéssel láthatják el a gyártók.

A drágábbik sisakokat már játékra is ajánlja a Microsoft, ám cserébe dedikált videokártyával rendelkező PC-k kellenek a meghajtásukhoz, a megfelelő gépekre a „Windows Mixed Reality Ultra PC" matricát ragaszthatják majd rá a gyártók. A drágább headsetek OLED kijelzőket kapnak, 1440×1440 pixeles felbontással, 90 fps-es képfrissítési sebességgel.

Sajnos a headsetek minimum hardverkövetelményeit még nem részletezte a Microsoft.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!